בחור ערבי פגע ברכב שלי בת"ד, גרם לו נזק וסירב לשלם. הגשתי תביעה נגדו (הוא היה הנהג) ונגד אימו שהיא בעלת הרכב הפוגע. כתב התביעה נשלח לבית מגוריו של הנהג ושליח הדואר ציין שלאחר שלושה ביקורים במקום הדביק את כתב התביעה על דלת הבית. לאם אין כתובת אלא ת"ד ועל כן בית משפט שלח את כתב התביעה לאם בכתובת של הבן. שניהם לא הגישו כתב הגנה. ביקשתי פס"ד בהעדר הגנה והשופטת ביקשה שאגיש נסח מרשם האוכלוסין של הנתבעים. הוצאתי נסח לגבי שניהם-לגבי הבן זו הכתובת בה בוצעה המסירה ולכן אני מאמין שנגדו ינתן פסק דין. לאם רשום בנסח שכונת כפר עקב ורשום מיקוד. אין מס' רחוב,אין מס' דירה-כלום. המיקוד גם לא נכון (בדקתי באתר של הדואר). שאלתי היא האם במצב כזה בית המשפט יוכל לתת פסק דין גם נגדה? אני צריך שיהיה פס"ד גם נגדה כי היא בעלת הרכב ואני מניח שהם לא ישלמו את הפס"ד אז אוכל לעקל את הרכב במסגרת הוצל"פ. מה התקנות לגבי מי שמוסר רק את השכונה שבה הוא גר למשרד הפנים? האם המסירה לבן מכשירה את הדרך לפס"ד בהעדר ההגנה נגד האם? תודה מראש
יש לוודא שאכן בוצעה המצאה כדין. השליח שמוסר את כתב התביעה צריך לתת "תצהיר מוסר" שבו יצויין שביקר בכתובת (והנמען חוכר בה) וכי לאחר שלושה ביקורים הדביק את כתב התביעה על דלת הבית. אם הגשתם ראיות לביצוע מסירה כדין (ובהיעדר כזאת תחליף המצאה)- תקבלו פסק דין בהיעדר הגנה (אם אכן לא הגיבו הנתבעים). בכל מקום ניתן למסור כתב בית דין גם לקרוב משפחה בגיר הדר ביחד עם הנמען.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר