הוגש נגדי כתב תביעה השופט בקש ממני כתב הגנה בתביעה אזרחית. הגשנו לו בתוספת. לחייב את המתלונן בתשלום הוצאות עו"ד שלי במידה ואצא לא אשם. כי הוא קיבל פטור .כמו כן הסרה של התביעה על הסף התיישנות או שיהוי על ארבעים ויותר שנים. ובתגובה קיבלנו כי הדיון ממש בפתח.אוקטובר על כאילו גרמתי לו טראומה ונזקק לטיפולים נפשיים
שאלתי א. יתכן שהשופט לא קרא את כתב ההגנה?
ב. לא היה אמור לשלוח לתובע את כתב ההגנה שלנו כי חא מודים בשום סעיף
ג העוד שלי אמר שישלח לו שוב את הסתיגויות. וכתב ההגנה. מחדש יש אפשרות כזאת?
ממש אובד עצות.
תודה
אני מבין, דור, שאתה מיוצג על ידי עורך דין. עורך דינך אמור להיות אמון על הפרקטיקות הללו.
עצם הכחשתך בכתב הגנה את טענותיו של התובע אינה מבטלת כשלעצמה את כתב התביעה. כל צד יוכיח בבוא העת את את הטענות שטען בכתבי הטענות באמצעות עדים וראיות חפציות.
אם הוגש כתב הגנה במועד- אין צורך להגישו שוב. על פי התקנות היה עליכם להמציא את כתב ההגנה לצד שכנגד. מקווה שעשיתם זאת.
אני משער שעורך דינך הגיש בקשה לביטול כתב התביעה- וייתכן שהיא נדחתה. אם לא הוגשה בקשה כזאת- בדוק עם עורך דינך מדוע.
לא עולה בדעתי ששופט לא יקרא כתב טענות (למרות שאינני יכול לשלול תופעה כזאת...).
אינני מבין מה הן "הסתייגויות": בהליך המשפטי בפני בית המשפט אין אנו "מגישים הסתייגויות". כתב ההגנה אמור להתייחס לטענות שהועלו בכתב התביעה וככל שיש לדעתכם לבקש מבית המשפט בקשות כאלה או אחרות (על פי תקנות סדר הדין האזרחי)- יש להגישן: בית המשפט מחליט אם לקבל בקשות כאלה או לדחותן (בדרך כלל לאחר שקיבל את תגובת הצד שכנגד).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
תודה. אבל הוא לא היה אמור לכתוב כי הוא לא מקבל. את הבקשות . כמו התיישנות ואו שיהוי של עשרות שנים. ולהבטיח שכספי במקרה ואצליח כנתבע להוכיח את האמת שלי . אבל לצד התובע אין כסף לשלם לי הוצאות של עשרות אלפי שקלים להוצאות עו"ד ולא להתייחס ולקבוע דיון לאוקטובר.
יש אפשרות לפנות לנשיא בית המשפט?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר