היי הסיטואציה היא ככה : כמה פעמים הזמנתי מאשראי של אבא ללו ידיעתו - לצרכים רפואיים - שבגללם לא יכולתי לעבוד. אני עוד מעט בת 20. אך הוא הרבה פעמים נתן לי פרטים של הכרטיס שלו ( נתן לי לקנות איתו בסופר, לשלם על משהו וכ"ו). סך הכל בזבזתי לו 1400 ש"ח. עכשיו יש לי 2 שאלות :
1) אם אבא ישים לב שנעלם לא כסף מהחשבון - איך הוא יוכל לדעת שזאת אני? חברת אשראי או בנק יכולים לבדוק ולתת לו את הפרטים של מי שלקח כסף( שזאת אני) רק תוך חודש מיום שלקחתי כסף או שהם יכולים למסור לו שזאת אני כל הזמן אפילו בעוד שנה או 5 שנים?
2) אם אבא יתלונן אלי למשטרה ואני בחקירה אגיד להם שהוא נתן לי פרטים של אשראי הרבה פעמים - הם או בית משפט לא יוכלו לאשם אותי או כן?
מוסיפה לכך עוד שאלה :
3) אם הייתי מחזירה לחשבון של אבא את כל הסכום - הוא עדיין יכול לתבוע אותי או שלא. מצד אחד קראתי באיזשהי הודעה בפורום משפט " אין נזק - אין תביעה " אך מצעד השני עו"ד אחד אמר לי שאם גנבתי כסף והחזרתי זה לא סותר את זה שגנבתי ואפשר לתבוע כאן ...זה כמו לתת למישהו מכות ואז לטפל בו כאילו...
מה דעתך? תודה
באשר לשאלתך הראשונה: חברת האשראי או הבנק אינם מתעניינים בכך. חזקה עליהם שאבא שלך חייב את כרטיס האשראי. בעת שאבא מזהה עסקאות שאינן מוכרות לו הוא יכול: א) להכחיש את העסקה ואז ייתכן שיתקיים בירור מול הספק ויתברר שידך בעניין. ב) לפנות בעצמו אל הספק ייתכן שיחשוף את העובדה שידך בעניין.
באשר לשאלתך השנייה: גניבה היא גניבה היא גניבה. נכון שאבא שלך לא היה זהיר באשר נתן לך את פרטי כרטיס האשראי שלו, אך כפי שאת בעצמך מסבירה- הוא נתן לך את פרטי הכרטיס לצרכים ספציפיים מבלי להסמיכך להשתמש כרצונך בכרטיס האשראי שלו. פעולתך זא מעלה למעשה באמונו של אבא שלך ומהווה גניבה לכל דבר. את עלולה להיקרא לחקירה במשטרה ולהיות מואשמת בפלילים. כמובן- ייתכן מאד שאבא שלך יבחר "לסגור עניינים בתוך הבית"- אך זה כבר נתון לו.
שאלתך השלישית מעידה על חוסר הבנתך בהבדלים בין תביעה ארחית לאישום פלילי. במשפט האזרחי אכן מתקיים העיקרון "אין נזק אין תביעה"- אך כשבנזיקין מדובר. עם זאת- גם במשפט האזרחי יכול להיות "נזק לא ממוני" שהוא בר תביעה בנסיבות מסוימות. הנזק אינו חייב להיות סכום הגניבה הישיר... עם זאת- גניבה היא מעשה פלילי: אם אבא שלך יתלונן במשטרה את עלולה להיות מואשמת בפלילים גם אם תחזירי את הכסף.
המלצתי (הלא משפטית) לך- תחזירי את הכסף ותסגרי את העניין מול אבא בתוך הבית...
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
אוקיי הבנתי תודה על תשובתך על שאלותי לגבי אשראי של אבא.
בנוסף לכך יש לי עוד שאלה עכשיו - אם במשטרה אני אגיד שאבא הרשה לי להשתמש באשראי שלו לעסקאות שעשיתי - ועכשיו עקב שאנו לו בקשר טוב והוא רוצה לפגוע בי הוא הולך למשטרה וממציא איזה סיפור כאילו הוא לא הרשה לי להשתמש באשראי ....
איך במשטרה יוכלו לחקור שזה לא היה ככה? כלומר, איך יש להם להוכיח שעסקאות אלו עשיתי ללא אישור של אבא אם אני אגיד שהוא כן הרשה לי?
תודה על התשובה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר