אם אני מבקש מבית משפט לזמן מישהו לעדות בידיעה שייתכן שיבחר לומר דברים שלא יהיו לטובתי, האם יש לי אפשרות להצביע על פגמים בעדות שלו שעומדים בסתירה לראיות אחרות?
כי אחרי הכל הוא כביכול 'עד מטעמי' שאני לבסוף מנסה לקעקע. אפשר לקבל הבהרה בעניין?
במידה וזה הליך אזרחי ואין כמובן עדות קודמת של אותו אדם כמו שלפעמים קורה בהליך פלילי, האם בכל זאת במקרה כזה אפשר לבקש להכריז על מישהו כזה כ-'עד עוין'?
תודה
ראשית כל מומלץ שלא להזמין לעדות עדים העויינים את עניינך. עם זאת, כאשר מראש ידוע לך שמדובר בעד עויין (למשל גורם הקשור לצד השני שהצד השני לא הזמינו לעדות- אך לדעתך יכולה עדותו לשפוך אור על עניינים חשובים בקייס שלך)- הנך רשאי לפנות בבקשה בכתב לבית המשפט בה תבקש לזמנו לעדות ולאפשר לך לחקרו בחקירה נגדית (= התייחסות לעד עויין), תוך שהנך מנמק כדבעי בקשה זאת. בית המשפט רשאי על פי שיקול דעתו לקבל בקשה כזאת ולאפשר לך לחוק עד כזה בחקירה נגדית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר