שלום רב, יש לי בבית חלון אחד קטן שפונה לכיוון מערב וממנו נכנס לי אוויר נעים בתקופת הקיץ בערב, דבר שלפעמים חוסך לי מלהדליק מזגן. כבר 3 שנים כל שישי-שבת הבן של השכנה מגיע אליה וכל היום הוא יושב ומעשן מהחלון של המטבח שלה לתוך החלון שלי (החלונות אחד ליד השני) ועצם זה אני נאלץ לאטום את עצמי בבית ולהדליק מזגן כמעט כל הסופ"ש כדי לא לסבול את הריח של הסיגריות. בשנה האחרונה הצטרף למשפחתנו תינוק קטן שמדי פעם מקבל התקפי אסטמה ואנחנו נאלצים לעשות לו אינלציה. באחד מהסופי שבוע האחרונים פנינו לשכנים בנימוס (שכנים שאיתם אנחנו ביחסים טובים) אם הם יכולים לעבור חלון ולא לעשן לתוך ביתנו, בתגובה הם התחילו לצעוק עלינו שאנחנו לא נגיד להם מה לעשות ומי אנחנו בכלל ושאנחנו חצופים ושאם לא נעים לנו אז שנסגור את החלון ומאז הם ממשיכים לעשן ולא שמים עלינו. האם יש משהו שאני יכול לעשות בנידון מבחינה משפטית או פשוט לעבור דירה?
לצערכם, הדבר היחיד שאולי ניתן לעשות הוא להגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות בבקשה להסרת מטרד ליחיד ולפרט את הנתונים.
עד כמה זה יעזור, כולי תקווה שמספיק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר