שלום,
מתנצלת מראש על המלל הרב.
חתמתי לחברת ביטוח על טופס בקשת מידע וויתור סודיות רפואית .
בעקבות מחלוקת על מועד אירוע הביטוח ב"כ של חברת הביטוח דורש ממני לחתום גם על טופס ויתור סודיות גורף.
זהו טופס חריג שמאפשר את הפעולות הבאות:
1. לבקש מכל אדם או גוף ציבורי ולא ציבורי כל מידע על מצבי הבריאותי הסוציאלי הכלכלי הסיעודי השיקומי הגנטי והנפשי וכן לבקש ידע רפואי או אחר המצוי במאגרי המידע של כל המוסדות/פרטים/אירגונים .
2. לבקש כל מידע בגין תביעות בגין ת.ד. ותביעות אחרות בחברות ביטוח,בתי משפט ובתי דין לרבות: אישור לצלם את תיק התביעה המלא כולל חקירות, חוו"ד, כתב תביעה+מכתבי בא כוחו, פסיקה/פשרה בתיק וכל חומר אחר כולל ו/או מידע אחר, לרבות תאריכי תאונות שעברתי וחברות הביטוח המעורבות, חומר מנהלתי ומידע המצוי במאגרי המידע של החברות ואינו מוגבל לחומר רפואי בלבד.
שאלה:
אני חוששת לחתום על ויתור גורף מאחר וייתכן שחברת הביטוח תנצל זאת לרעה.
מה מומלץ לעשות?
תודה,
ניבר
מטבע הדברים הפורום אינו עסוק בייעוץ משפטי ולא נכנס לעומק נסיבות ספציפיות. העובדות אינן ידועות.
ברגע שב"כ חברת הביטוח שלך מייצג אותך משפטית- הרי רצוי שכל המידע יהיה בידיו וזה האינטרס שלך לתת מקסימום מידע. מאידך- אם ישנן מחלוקות בינך לבין חברת הביטוח הרי שהדבר יכול להיות בעייתי. זאת יש לדעת: חברות הביטוח מעדיפות להתפשר בגובה ההשתתפות העצמית של הלקוח על פני לנהל את מלחמותיו- אך זה חלק מכללי המשחק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
באופן ברור..
ב"כ של חברת הביטוח אינו מייצג אותי אלא מייצג את חברת הביטוח.
הודעתי לחברת הביטוח על אירוע הביטוח באיחור והיא החליטה שהיא מכירה באירוע ביטוח מהיום בו הודעתי לה ולא מהיום שקרה.
נאלצתי להגיש תביעה לבית משפט ולפתע קיבלתי דרישה מב"כ של חברת הביטוח לוס"ר גורף של מידע רפואי ולא רפואי מכל גורם שהוא .
אני סבור שהדרישה הזו אינה במקום והיא פוגעת בזכויותיי ועל חברת הביטוח להסתפק בוס"ר שנמצא בידיה ועל פיו אישרה את התביעה שלי.
אשמח לקבל ממך תובנות.
בברכה, ניבר
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר