יש לי סכסוך עם מישהי שבו לכל אחת מאיתנו יש תביעה כספית לגבי השניה. אני מוכנה לשלם לה מייד, אבל היא לא מוכנה לשלם, וכנראה שאצטרך לתבוע אותה למשפט.
בהתכתבות בינינו, אמרתי לה שאני מוכנה לשלם לה מייד וביקשתי ממנה כתובת ופרטי חשבון בנק כדי לשלם לה, אולם היא דרשה שאשלם לה דרך עמותה כלשהי, וסירבה לתת לי את פרטיה. ברור לי שהמטרה שלה היא להתחמק מתביעה. היא רוצה לקבל את הכסף בלי לאפשר לי לתבוע אותה בחזרה. האם מותר לי לדרוש שהתשלום לא יהיה דרך העמותה אלא ישירות אליה?
את יכולה בהחלט לדרוש שהתשלום יבוצע לגברת לה את חייבת כסף ולא לעמותה- שהרי אין כל יחסים בינך לבין העמותה. כמובן- אם את רוצה להעביר כסף לעמותה- זאת זכותך- אך בפירוש אין זאת חובתך- אלא אם כן קיבלת כתב המחאת זכויות לטובת העמותה.
באשר לכתובת- את צריכה לעשות בירור במשרד הפנים בעזרת כל פרט מזהה שיש לך (מספר זהות- הכי טוב). לכתובת שמשרד הפנים יאשר- יש להגיש את כתב התביעה. אם אין אפשרות כזאת- יש לבקש מבית המשפט "תחליף המצאה" בהאם לחלופות שבתקנות. לשם כך היעזרי נא בעורך דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר