2 שאלות ברשותכם:
1. עו"ד לחץ עלי להתפשר על 60 אלף ש מתוך תביעה בסך 500 אלף ש. היה לי סיכוי טוב לנצח. זה מה שאמר הקולגה שלו וניצחתי בסיבוב הראשון.
נודע לי שאסור לעו"ד ללחוץ על לקוח להתפשר. האם זה נכון
2. מחוץ לביהמש הוא ממש השתולל שלא רוצה לטפל בתיק. אמר זאת כמה פעמים ליד הקולגה שלו שטען שיש לי סיכוי טוב לנצח מה גם שניצחתי בסיבוב הראשון
3. במצב כזה לא רציתי שייצג אותי והתפשרתי בעזרת עו"ד אחר על 80 אלף. האם אני זכאי להתלונן ו/או לתבוע את ה-500 אלף. תודה
חזקה על עורך דין שהוא מסוגל להעריך "קייס". עצם העובדה שעורך דין שלך לוחץ עליך להגיע לפשרה מסויימת- יכולה לשקף את הבנתו באשר לסיכויי ה"קייס" שלך. לא הייתי מייחס חשיבות רבה למה שאמר "הקולגה שלו" בייחוד אם הוא ב"כ הצד שכנגד- שיש לו אינטרסים משלו ובוודאי ש"להרדים אותך בשמירה" הוא אחד מהם. קל מאד לאדם למתוח ביקורת על מתחרה שלו: יש לקחת בחשבון שאמנם היא צודקת לעתים- אך לעתים גם לא.
הקשר בין לקוח לעורך דין דומה לקשר בין פציינט לרופא: הקשר מבוסס על אמון. כל אחד מאתנו חייב להבין שבקייס בו הוא מעורב הוא יכול "ליפול" בכשלים לוגיים (כל אחד מאוהב בקייס של עצמו וקל לו להשתכנע שלשני אין טענה ממשית נגד וה"קייס" בטוח): אנו עורכי הדין צריכים לא פעם להתאים ציפיות עם הלקוח ולא לגרום לו להאמין ב"ביום אויב" של עצמו.
לגופה של שאלה- אתה זכאי להתלונן- אך מהנסיבות שתיארת לא עולה בהכרח בעיה אתית (שלא לדבר על חוקית ממש). אם תבחר לתבוע מעורך הדין הקודם שלך- יקשה עליך מאד להוכיח את סכום התביעה בנסיבות העניין.
המלצתי אפוא היא להמשיך הלאה ולא להסתכל אחורנית. בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר