שלום רב
עורך דיני רוצה "להתפטר" ולהגיש בקשה 473 לבית המשפט
הרקע להחלטה זו נובעת מניגוד עניינים מצידו והוצאתו כקורבן כלשנו
יש לציין כי הועבר אליו מלוא התשלום בגין עשרות אלפי שקלים וכן ההליך עוד באמצע דרכו .
העו"ד עושה פאשלות ומתנהל בדרכו שלו. כאשר יש ניגוד עניינים בנינו הוא מציג אותם כשזוהי דרכו ואם זה לא מתאים אפשר להיפרד.
הבנתי שאפשר לעשות דברים אחרת ולפעול בצורה יעילה בניגוד להחלטותיו
האם אפשר למנוע ממנו ללכת ?
ואם הוא הולך אילו פעולות ניתן לבצע מולו שכן כל הכסף אצלו ובריחתו באמצע הליך משפטי קיים
האם הוא מחוייב להמשיך לתת שירות עד אשר בית המשפט יתן החלטה ?
האם בית המשפט מעדכן אותי לפני ומאפשר לי לתת את תגובתי?
תודה
אם מדובר בעניין פלילי- דרוש אישורו של בית המשפט. בעניינים אזרחיים- הוא יכול להתפטר מבלי לקבל את אישור בית המשפט ברוב המקרים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
עורך דין אינו יכול לעמוד בניגוד עניינים עם לקוחו- אלא במקרים חריגים מאד המותנים במתן גילוי נאות וקבלת הסכמת הלקוח מראש.
בכל מקרה יש לוודא שאין בנסיבות העניין כדי לעבור על כלל 14 לכללי האתיקה של לשכת עורכי הדין.
מומלץ להתייעץ ספציפית עם עורך דין לשם המשך טיפול בעניין (וכן: יש מה לעשות).
מדובר בדיני משפחה באמצע ההליך שמתנהל כבר יותר משנה וחצי
הבעיה הכי גדולה איתי איתו שהוא קיבל כמעט את מלוא שכרו
הוא הגיש בקשה ואני עונה למיילים הודעות או טלפונים
במידה ובית המשפט יאשר את שחרורו לא תהיה לי אפשרות כלכלית לממן יצוג נוסף.
האם פעולתו בקבילה לנעשה במשק? שיש צורך להמתין עד שההתפטרות נכנסת לתוקף כדי למצוא פיתרון בזמן הקצוב בחוק ?
תודה
ולשאלת האם ניתן לעשות משהו בנידון למי לפנות ?
תודה רבה
כפי שהשבתי- על פניו עולה שייתכן שישנה בעיה בהתנהלות עורך הדין שלך. שאלת ההמשך שלך ספציפית- ובזה הפורום אינו מטפל. המלצתי ואני חוזר על המלצתי להתייעץ עם עורך דין על פרטי המקרה ולטכס עצה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר