נתבעת ע"י חברת ליסינג גדולה על סך 850 ש"ח נזק לרכב לאחר תאונה קלה.
ניתן להתווכח מי הוא האשם בתאונה.
קיבלתי כתב תביעה ולא ידעתי שעליי להגיד כתב הגנה תוך מספר ימים. ( בדיעבד ראיתי שזה היה כתוב בכתב התביעה) נוסף על כך אין לי את הידע המקצועי להגשת כתב הגנה.
הוגש לי פסק דין ללא שימוע , על ך של 850 שקל נזק
400 שקל הוצאות בית משפט
900 שקל שכר טרחה עורך דין.
האם הגיוני שעליי לשלם את כל ההוצאות האלה בתביעה על סך 850 שקל??
האם יש לי על מה לערער?
כמובן שלא העלתי על דעתי שיהיה עליי לשלם סכום כלכך גדול באחוזים גם אם אפסיד בתביעה.
יש לציין חברת הליסינג היא חברה גדולה בעלת אמצעים רבים ועורכי דין רבים לעומתי , האזרח הפשוט שאין ביכולתו לשלם לעורך דין עבור תביעה בסכום כזה.
תודה מראש
המסכת שאת מתארת עצובה- אך עלייך לשים לב לכמה דברים:
כלל ידוע הוא שאי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש.
המחוקק קבע כללים ברורים שלפיהם יש לתת לנתבע הזמנה לדין ובה מצויין המידע הרלוונטי- בעיקר המועד האחרון להגשת כתב הגנה (לפי ההליך- כאשר המועד הקצר ביותר הוא 30 יום מיום שהומצא לנתבע כתב התביעה).
לאור האמור- לא יהיה זה נכון לומר שהיה עליך להגיש כתב הגנה "תוך מספר ימים": המועד הוא 0במקרה הקצר ביותר) 30 יום מיום שהומצא לך כתב התביעה.
נכון, שחברת הליסינג היא חברה גדולה ויש לה יועצים משפטיים למכביר- אך למרבה הצער נתון זה אינו רלוונטי בנסיבות העניין. קיבלת כתב תביעה, שקטת על שמרייך- וקיבלת פסק דין בהיעדר הגנה.
הוצאות של 400 ₪ שנפסקו לנגדך אינן סכום גבוה- ואין בו כדי לכסות את ההוצאות הריאליות בהגשת כתב תביעה נגדך.
למרות הדברים הקטגוריים שציינתי כאן, ככל שיש לך סיבות טובות שבעטיין נבצר ממך להגיש כתב הגנה במועד (וחוסר כיס אינה סיבה כזאת: היית יכולה לנסות לקבל סיוע משפטי מ-ש.י.ל. למשל- אם זה המקרה)- הרי שאת יכולה לפנות בבקשה לביטול פסק הדין המלווה בתצהיר תוך שאת מציינת את הסיבות המוצדקות שבעטיין לא הוגש כתב הגנה וגם לא ביקשת מבית המשפט לדחות את המועד להגשתו. אם בית המשפט ימצא לנכון להיענות לבקשה- יבוטל פסק הדין והדיון יתקיים.
אם אין ביכולתך להכחיש את הנזק בגינו נתבעת- הייתי שוקל אם בכלל לגעת בזה. הדבר חייב לשמש לקח למקרים הבאים (בתקווה שלא יהיו כאלה).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר