נתבע ישן על זכויותיו ולא הוציא הודעת צד שלישי כאשר תבעו אותו בעבר. יש לי שאלה עקרונית. האם אותו נתבע יכול להוציא הודעת צד שלישי בגין הנזק שהתיישן כאשר המסכת העובדתית לא השתנתה, כאשר מדובר על תביעה חדשה שהוגשה נגדו ע"י תובע אחר?
השתק העילה הקיים בדין מתייחסים לאיסור שבדין על תובע לתבוע פעמיים בגין אותה עילה. בשאלתך מתואר מקרה בו נתבע מאן דהוא בעניין מסויים וכיום הוא נתבע על ידי תובע אחר. לא חל כאן השתק.
בשעתו נמנע התובע מלהגיש לך הודעת צד שלישי והיום הוא עושה זאת. התובע יכול לשלוח הודעת צד שלישי עם הכגשת כתב ההגנה מצדו: לא נראה לי שנעשה כאן מעשה פסול.
עם זאת- אם חלה התיישנות על המקרה (והשאלה אינה מפרטת נתונים המאפשרים לי להביע דעה בעניין)- עליך לטעון אותה בהזדמנות הראשונה- ועניין ההתיישנות אינו קשור כלל לעניין שהתובע נתבע פעם על ידי מישהו והיום הוא נתבע על ידי מישהו אחר בגין מסכת עובדתית זהה.
שוב- כדאי להתייעץ עם עו"ד על נסיבותיו הספציפיות של המקרה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
נשמע מוזר שהתובע שהיה יכול לטעון טענה בעבר על אותה מסכת עובדתית ולא ניצל אותה יכול להגיש תביעה רק כי תובע אחר תבע אותו. האם העילה עצמה התיישנה בנסיבות אלו?
אין מספיק נתונים- ובכלל מדובר בעניין ספציפי לעילא, אותו יש לבדוק בהתייעצות עם עו"ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר