שלום רב,
לפני חודש מצאתי העתק של התחייבות עו"ד שטיפל בעינייני לפני מס' שנים שבעקבות רכישת דירה נכנסנו לחובות כבדים. בזמנו קיבלתי ממקום עבודתי הלוואה לסגירת כל התיקים לאותו עו"ד שטיפל אז בענייני, אותה המחאה הועברה אליו בנאמנות.
הוא חתום ומתחייב בחתימתו על אותה התחייבות לסגור את כל התיקים ולשחרר אותי מכל הסבל שעברתי שכלל בין היתר מכירת דירה וגירושי ובעיות בריאותיות. בגלל מצב נפשי רעוע שכחתי מכל העניין וחובות הלכו וטפחו עד שנאלצתי להכנס להליך של פש"ר שהסתיים רק לפני חודשיים בהליך הפט"ר שנותן מחדש הזדמנות חדשה למרות שיכלתי מזמן לחסוך מעצמי את כל הסבל הזה.
העניין הוא שמעולם לא קיבלתי מאותו עו"ד שום הודעה או בקשה או עזרה כל שהיא בתמורה להמחאה שהוא קיבל בנאמנות כדי לעשות את עבודתו נאמנה.
היית ואותה התחייבות נתקלתי לי רק לפני חודשיים ברצוני לדעת אם ניתן לתבוע עו"ד על רשלנות מקצועית גם אחרי שנים רבות.
כבר פניתי בעבר לאתר דומה, ממנו לא קבלתי שום הנחייה, עזרה...
בתודה רבה מראש ובברכב,
אביב רוזי 052-6755762
בראשית הדברים יובהר כי נסיבותיו המדוייקות והשלמות של המקרה אינן עולות בבירור מהפנייה. ואין לראות בהמשך הדברים משום עמדה נחרצת או ייעוץ משפטי פרטני.
הנסיבות הספציפיות שנזכרו בפנייתך מראות על שני אפיקים: אפשרות של הפרת חוזה למתן שירות משפטי ו/או אפשרות לתביעת רשלנות מקצועית. עם זאת, השיהוי בטיפול בעניין בעייתי מבחינתך.
כן ניתן בנסיבות מסוימות גם להגיש תלונה לוועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין כנגד אותו עורך דין.
בכל מקרה אני מסייג את תשובתי בכך שעובדות המקרה אינן ידועות לי ולא ניתן ללקבל מושג מדוייק על הנסיבות מהתיאור שבפנייה.
אין ספק שעורך דין שקיבל תשלום עבור ייצוג שלא ביצע- מחייבות אותו למצער להשיב את שכר הטרחה שקיבל על לא מאומה (אם אכן אלה נסיבות המקרה).
לאו מורכבות העניין מומלץ לפנות לעורך דין שילמד את הפרטים והנסיבות ויחווה דעתו לאחר שעשה זאת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר