לפני כשנתיים בשנת 2015 יצאתי לטיול מאורגן.
במהלך הטיול היו מספר כשלים אירגוניים שעוררו את זעמם של חלק מהמשתתפים ולאחר חזרתנו לארץ התגבשה קבוצה אשר הגישה תביעה המפרטת את התלונות אודות ארגון הטיול. לי הוצע בזמנו להצטרף לתביעה אך לא התעמקתי מספיק בסוגיה ולא הצטרפתי.
לאחר תהליך משפטי ארוך נפסקו פיצויים בדמות החזר כספי של כמה אחוזים מעלות הטיול לכל משתתף בתביעה.
שאלתי היא האם יש לי דרך או אפשרות להצטרף לתביעה הקיימת או להגיש אותה בדרכי? עם תשלום כל האגרות הרלוונטיות כמובן.
תודה מראש
מצד אחד- לא היית צד לתביעה שהתנהלה, ומצד שני ידעת על קיומה ולא הצטרפת בשעתו- וכיום אם תתבעי- יצטרך הנתבע להגן על עצמו פעם נוספת בגין אותן עילות שמצא עצמו מגן על עצמו בתביעה הקודמת (הנסיבות של שתי התביעות זהות לגמרי). הוא יכול לנסות ולטעון להשתק- באשר הדין הישראלי אינו נוטה לאפשר להטריד נתבע מספר פעמים בגין אותה עילה זהת נסיבות.
עצם הימנעותך מהצטרפות לתביעה עם יתר חברי הקבוצה, והמתנתך לראות כיצד זו תסתיים יכולה להתפרש על ידי בית משפט כחוסר תום לב שלך.
כמובן- אני מסייג את דברי בכך שאינני יודע בפירוש מהי הסיבה שבעטיה לא הצטרפת לתביעה הראשונה- ואני רק מניח שהמתנת לראות מה קורה שם מבלי להצטרך: ככל שיש סיבה הגיונית ומוצדקת לאי הצטרפותך לתביעה המקורית- ייתכן שתוכלי לנסות. כדאי להתייעץ ספציפית עם עורך דין באשר לסיכויי התביעה בנסיבות הפרטיות שלך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר