מה ניתן לעשות כאשר עו"ד החתים אותי ואת בעלי על ייפוי כוח כללי ומקיף שלא נדרש לשם הטיפול בבעיה שלשמה פנינו אליו.(ארנונה במועצה המקומית) בחלוף חודש, לאחר ששולמו לעו"ד 5.000 לשם יצירת קשר עם הנהלת המועצה כדי לבוא עמה בדברים, אך דבר לא נעשה מצדו, הסתיים הייצוג בהסכמת שני הצדדים. במעמד זה ביקשנו את ייפוי הכוח שבידו. בתחילה נאמר לי על ידי מזכירתו כי "אי אפשר לתת לך אותו, הכל נשאר בתיק" ובנוסף לקחה את העתק ייפוי הכוח שהיה בידי וגם החתימה אותנו על מכתב ללא פירמה, שכביכול נכתב על ידינו "כי עו"ד אינו אחראי לכל נזק שייגרם לנו בהווה ובעתיד" . לאחר בקשות חוזרות ונשנות, המזכירה טוענת כי 2 העתקי ייפוי הכוח נשלחו בדואר רגיל. אף שחלפו 12 ימים לא קיבלנו דבר בדואר. אנא בבקשה האם תוכל לייעץ לנו בדבר הפעולות הנחוצות כדי להתמודד עם מצב מורכב ומדאיג זה, שחושף אותנו לכל הסכנות שבעולם. באם המזכירה דוברת אמת והייפוי כוח נשלח בדואר רגיל, כלומר נפל לידיים זרות, אם בכוונת מכוון ובמזיד ואם ייפוי הכוח עדיין בידי עו"ד" כך אנחנו בטוחים - מותיר אותנו חרדים ובמצוקה קשה ולמעשה אנו חשופים לכל. בבדיקה באיטרנט מתברר באיחור כי לעו"ד הנ"ל "עבר עשיר מאוד" והוא בעל חובות כבדים, אנא תשובתך והאם תואיל בטובך להמליץ לנו בדחיפות על עו"ד באזור ירושלים היכול לבוא לעזרתנו. בתודה רבה מאוד, דניאלה.
קודם כל: מאחר שייפוי הכוח אינו בלתי חוזר- הרי שהוא ניתן לביטול. אני ממליץ קודם כל לשלוח לעורך הדין בדואר רשום ובמסירה מיוחדת עם אישור מסירה, הודעה בכתב המציינת במפורש כי ייפוי הכוח שניתן לו ביום XXX בטל בזה ואין לעשות בו שימוש כלשהו.
להבא מומלץ לקרוא בעיון כל ייפוי כוח שמחתימים אותך עליו ולדרוש להתאימו למקרה.
ככל שאת זקוקה למידע נוסף- נא פני אלי במסגרת "ייעוץ אישי" - כפתור שנמצא ליד כפתור "הוספת תגובה".
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר