יום נעים
אני מעונין להגיש עיקרי עיקרי טיעון וקראתי שבתקנות מצויין: שעיקרי טיעון יכללו בצורה תמציתית את טענותיו של כל צד ואת האסמכתאות שבדעתו להסתמך עליהן, ליד כל טענה בנפרד.
אני מעונין לשאול האם הכוונה לפסקי דין או גם לנספחים?
אם מדובר גם על נספחים,האם אני יכול להפנות לסעיפים בתצהיר שבהם מצויים הנספחים ?
אני מודה לך עורך דין דוניץ.
בצד כל טענה הנזכרת בעיקרי הטיעון יש לציין את האסמכתאות תוך הפנייה אליהן: כאשר מאזכרים פסקי דין שפורסמו- יש לציין את מראה המקום בהתאם לכללי הציטוט האחיד. כאשר מדובר בפסקי דין שלא פורסמו - יש לצרפם כנספח לעיקרי הטיעון. כאשר מדובר באסמכתא שצורפה כנספח- יש להפנות לשם. בעיקרי הטיעון אין להוסיף אסמכתאות ראייתיות שלא הוגשו בתיק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
שלום עורך דין דוניץ
כל הנספחים הוגשו עם הערעור,בהוראת בית המשפט המחוזי. האם אני מחויב לאזכר את *כל* הנספחים הראייתיים בצמוד לכל טענה,או שמא להשאיר זאת לסיכומים ?
אני מודה לך מאד עורך הדין דוניץ
אפריים
לפיכך שאלתי האם המילה "אסמכתאות"-מסעיף 446 לסדר הדין-כוונתה בצרוף פסקי דין בלבד,או שמא התכוון המחוקק לציין שיצורפו ליד כל טענה *גם*כל נספחי הראיות המוכיחות את הטענה ? (זה אפילו לא יראה אסטטי)
הטענות נשענות על מאות נספחים,מהן התעלם במ'ש השלום,והן צורפו לכתב הערעור. הדבר שמטריד את מנוחתי היא השאלה: איך אפשר להכניס את כל עיקרי הטיעון,עם ציטוטי כל פסקי הדין,ולציין במסגרת של 5-7 עמודים-מאות נספחי ראיות?
אני מודה לך מאד באם תוכל להשיב לשאלתי זו.
סופשבוע נפלא ותודה
לפי שרשור השאלות אני משער שהפונה מייצג את עצמו, דבר שאינו מומלץ בשום מקרה- על אחת כמה וכמה בערעור.
בשום אופן אין לצרף את נספחי הראיות לעיקרי הטיעון. עיקרי הטיעון מפנים אל אילו מהנספחים במקרים המתאימים. בתשובתי הראשונה כאן ציינתי, כי עיקרי טיעון-כשמם כן הם. אין מקום לחזור בהם על כל הטיעונים. מדובר על מסגרת הטיעון בתיק- כאשר העיקרים של מה שייטען בדיון בערעור מצוי בה. ככל שהטוען מפנה בטיעוניו לפסקי דין- יאזכר אותם ואם לא פורסמו- יצרף אותם כנספח לעיקרי הטיעון. נספחי הראיות מצויים מן הסתם בתיק המוצגים ויכול הטוען להפנות בכל טיעון לנספח הרלוונטי (אם דרוש הדבר).
אני סבור שהדיון בנושא התמצה כאן.
אכן כן,אינני מיוצג ואני לוקח דבריך בחשבון
השאלה העיקה עלי מאד,וכעת הענין מובן לחלוטין הודות לך
מודה לך מאד עורך דין דוניץ הנכבד
שבוע טוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר