שלום עורך דין דוניץ
אני מתעתדת לכתוב עיקרי טיעון בקרוב ומעוניינת בבקשה לשאול מספר שאלות:
.1.האם זה חובה או מקובל להפנות את בית המשפט בעיקרי הטיעון,לסעיפים בהם הרחבתי בערעור ?
2. האם אני חייבת להפנות שוב לנספחים מכרך הנספחים (שהומצא לבית המשפט ולנתבע) כשאני טוענת טענה כלשהיא בעיקרי הטיעון-או שזה מספיק שהנספחים מהם התעלם בית משפט שלום,צויינו במסגרת הערעור ?
3.לכתב הערעור צורפו ציטוטים מפסקי דין עליהם ברצוני להסתמך. האם אני חייבת לצרף בשנית ציטוטים מפסקי הדין במסגרת עיקרי הטיעון ,או שמא אני מחוייבת גם בהצגתם בתיק נפרד ?
אני מודה לך מאד על תשובתך שחשובה לי מאד להמשך.
דניאלה
עיקרי טיעון- כשמם כן הם. הם אמורים להוות את המסגרת לדיון בערעור שיתקיים בבית המשפט: כתב הערעור וכתב התשובה לערעור בהחלט מראים את עמדות הצדדים. כן ייתכן שמאז שהערעור הוגש ועד היום יש איזושהי אבולוציה בתיק- וייתכן שישנם טיעונים לגיטימיים בנסיבות העניין(שאינם מהווים הרחבת חזית האסורה בדין) שניתן להעלות במסגרת עיקרי הטיעון- גם אם לא הופיעו בכתב הערעור (או התשובה- לפי העניין).
בעיקרי הטיעון עליך להעלות באופן תמציתי את עיקר הדברים אותם בכוונתך לטעון בדיון (ואם צריך- להפנות לכתב הערעור/תשובה- ולאזכר אסמכתאות משפטיות בהן יש לך כוונה להשתמש במהלך הדיון בערעור (אם מדובר בפסקי דין שלא פורסמו- מומלץ לצרפם כנספח לעיקרי הטיעון). אם תנסי להעלות בדיון דברים שלא הוזכרו בעיקרי הטיעון- ייתכן שתמצאי עצמך מושתקת מלטעון אותם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
באיזו תקנה כתוב, שצריך להגיש כתב תשובה לערעור?
שלום לך עופר.
שים לב, שבדבריי לא טענתי שצריך להגיש כתב תשובה לערעור. מדוע אפוא הוזכר כתב התשובה?- מנסיבות השאלה לא עולה אם מדובר בערעור ברשות או ערעור בזכות. יתר על כן בכל תיק (גם תיק ערעור )יש אבולוציה. בערעור בזכות מורה בית המשפט לעתים שהמשיב יטען בעל פה- ולעתים יורה בית המשפט שהמשיב יעלה על הכתב את טיעוניו.
כאשר בערעור ברשות עסקינן- תשומת לבך מופנית להוראות תקנה 406 (ב) לתקנות סדר הדין האזרחי תשמ"ד-1984 לאמור:
(החליט בית המשפט שהבקשה מצריכה תשובה, רשאי הוא להורות על טענות לפניו בעל פה או על תשובה בכתב; עשה כן, תומצא הבקשה למשיב, ובלבד שהמבקש קיים את ההוראות בדבר מתן ערובה להוצאות המשיב; הורה בית המשפט על תשובה בכתב, על המשיב להגישה תוך חמישה עשר ימים מיום ההמצאה או במועד אחר שקבע בית המשפט; התשובה תיכתב בצורה תמציתית, ויצוינו בה האסמכתאות שהמשיב מסתמך עליהן.
עופר יקר- מאחר שתשובתי לדניאלה הפונה, מבקשת לכסות את הספקטרום האפשרי של תרחישים שייתכן שגלומים בשאלתה - התייחסתי בתשובתי גם לכתב תשובה בערעור.
לאחר הדיסרטציה הזאת אבקשך לחדול ממנהגך לחפש פרובוקציות. מעולם לא הסרתי תגובתו של איש בפורום (ואני מנהל אותו כבר זו השנה השלישית- כמדומני) חסוך ממני את הפעם הראשונה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
אלא מנסה למנוע הטעיית השואלים.
כתב תשובה לערעור אינו קיים בתקנות.
ייתכן כתב תשובה לבקשת רשות לערער, אבל השואלת לא הזכירה בקשה בשאלתה, ומנוסח השאלה די ברור, שזו לה הפעם הראשונה שהיא מגישה ערעור, משמע: זה ערעור ברשות.
אין כאן הטעייה למרות הניסיון שלך להציג זאת כך: ככל שהוגש כתב תשובה לערעור- הרי הוא חלק מהאבולוציה של התיק- היכול להשפיע על תוכן עיקרי הטיעון אינם אינו הפנייה לסעיפי כתב הערעור בלבד- ועל זה הסברתי בתשובתי.
ולעניין התגובה הבאה שלך- הרי שגם בערעור בזכות, יכול שהשופט יקבע שיש למסור תשובה בכתב.
סיכומו של דבר- תפסיק להיות "אובר חכם" ולהתנצח: לא מכובד!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
שלום לך עורך דין דוניץ
ברשותי מוצגים רבים מאד שבית המשפט ביקש שאצרף לערעור מתוקן,שהוא ערעור בזכות לבית משפט השלום
שאלתי הפשוטה לכאורה:
האם בכתב הערעור או בעיקרי הטיעון כשאני טוענת טענות המתבססות על מוצגים-אני חייבת לאזכר אותם ?
או שמא בעצם צירופם+איזכורם-פעלתי נכון ?
תודה רבה לך עורך דין דוניץ והמשך שבוע נעים
דניאלה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר