שלום לכם ומועדים לשמחה .
אני עבדתי במשך 3 חודשים כסוכנת מכירות שטח . לאחר שעזבתי את החברה מרצוני התקשר אליי המעסיק לשעבר ורצה לאחל לי חג שמח ... וכדרך אגב עידכן אותי שהגיע אליו דוח נזק/תאונה שחתום על ידי ושמורידים לי 1500 שח מהמשכורת . כמובן שאמרתי והודעתי לו שבשום אופן אני לא חתמתי על שום דבר ובשום מקרה לא עשיתי תאונה עם רכב עבודה או בכלל במהלך העבודה בחברה.
לאחר מספר ימים של ברורים וימיי חג הלכתי להגיש תלונה במשטרה על זיוף . בנתיים התקשרו אליי מחברת ההשכרה של הרכב ואמרו לי שהיית טעות והמכה כבר הייתה קיימת ברכב . אז הכל בוטל . בכל מקרה חתמו את שמי וזה פלילי ואני באמת הגשתי כבר את התלונה במשטרה . כעת אני רוצה להגיש תביעות קטנות על אותו זיוף ורשלנות מצד החברה . אבל השאלה שלי זה את מי אני באמת צריכה לתבוע על הזיוף המדובר?? את החברה או את השמות של החשודים בזיוף שדיווחתי במשטרה ?? ובנוסף כרגע אין למשטרה תשובה עדיין לגבי החקירה זה כרגע בתהליכי חקירה וכמובן לוקח קצת זמן . אז בבקשה אודה לכל עזרה ותשובה בעניין .
תודה והמשך יום נפלא .
שרית גיספאן
הנסיבות שציינת באמת מקוממות.
התלונה שהגשת במשטרה שרירה וקיימת- אך רבים הסיכויים שהיא תיסגר מחמת חוסר עניין לציבור (גם זה מקומם- אך סדרך כלל- אלה הם החיים).
באשר לא הורידו לך מהמשכורת לאחר בירור העניין- לא נגרם לך נזק כספי. בבית המשפט לתביעות קטנות את יכולה לתבוע תביעה כספית בלבד: ללא נזק כיס שקרה לך- אין כל סיבה להגיש תביעה כזאת. באשר כל נזק שאת יכולה לנסות ולתבוע אותו הוא בגין עוגמת נפש- אינני ממליץ לעשות זאת, שכן בתי המשפט שלנו אינם נוטים לפסוק פיצויים עונשיים- אלא במקרים מיוחדים בלבד. הגשת תביעה בבית משפט שאינו בית המשפט לתביעות קטנות כרוכה בעלויות דיון לא מבוטלות- והתועלת שיכולה לצמוח לך מתביעה כזאת אינה גדולה (אם בכלל).
צר לי שאלה הם פני הדברים- אך חבל להשקיע כסף ואנרגיה במקום בו התוחלת נמוכה עד מאד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר