שלום,
יש לי מספר שאלות.
התחלתי בתהליך תביעה נגד מקום מסוים.
העורך דין שמטפל בתיק שלח את הכתב תביעה מלפני שנה וכלום עדיין לא קרה.
שיחתנו האחרונה הייתה לפני ארבעה חודשיים ואני מנסה להשיג אותו כמה זמן אך הוא לא עונה.
יש אפשרות להחליף עורך דין באמצע התהליך? האם זה מקובל?
איך אני משיגה עורך דין אחד שהוא באמת טוב הרי יש כל כך הרבה עורכי דין בחוץ איך אפשר באמת לדעת עד כמה העורך דין הוא מקצועי?
כמה זמן תביעה אמורה לקחת אם אני מגישה את כל המסמכים והראיות?
ועוד שאלה אחרונה כמה זמן לאחר שהשופט פוסק לטובתי אני מקבלת את הפיצוי שנקבע?
הרבה שאלות אני יודעת אבל אני ממש אשמח תשובה. תודה רבה.
התיאור שתיארת אינו ברור. כשמגישים כתב תביעה- יש להגיש כתב הגנה בתוך 30 יום. האם אכן מדובר בהגשת כתב תביעה (ואז יש תיק בבית המשפט) או רק בכתיבת מכתב התראה כזה או אחר לצד השני? אם יש תיק בבית המשפט- הרי שאם עבר חודש צריך להיות כתב הגנה.
בעקרון- אי זמינות של עורך דין איו אינדיקציה חיובית (בוודאי לא שירותית)- אך מאליו יובן שאינני מכיר את המקרה וממילא אין זה ראוי שאחווה דעה ספיציפית בעניין.
בהליכים אזרחיים קל להחליף עורך דין, אך יש לקחת בחשבון שיגיע לעורך הדין הקודם שכר טרחה בגין עבודתו עד כה.
התשובה לשאלה כיצד משיגים עורך דין מקצועי- זהה לתשובה כיצד משיגים כל בעל מקצוע אחר: המלצות, שיחות עם לקוחות (רק שעורכי הדין מנועים מכוח חסיון עו"ד לקוח לתת מידע על לקוחותיהם).
אין זמן תקן לאורך הטיפול בתביעה והדבר משתנה ממקרה למקרה.
באשר לזמן תשלום סכום שנפסק לטובתך- את זה קובע השופט בפסק הדין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר