שלום לך.
עו״ד שפניתי אליו באופן מקרי החתים אותי בלי משים דעת (טעות שלי) על הסכם שכ״ט. השיחה הוקלטה במלואה כולל הבטחותיו.
הסכום שולם באשראי.
בפגישה שניה הטון השתנה לגמריי והוא אף הוקלט אומר שהוא לא רוצה לייצג אותי אבל לא ידיב את הכסף.
הוא נתפס בשקרים/ הטעיות רבות ב 2 הפגידות וכרגע הוא מסב לי יותר נזק מתועלת.
אני יכול לבטל את חיובי האשראי- עוד לא עברו שבועיים- היות והבטחותיו לא ניתנות לביצוע (ניתנו בע״פ אך מוקלטות) ושוב- הוא יותר נזק מתועלת?
אודה לתשובה בהקדם.
התשלום נעשה עפ"י הסכם שכר טרחה- אך לדבריך עוה"ד אינו מוכן לבצע את העבודה ולייצג אותך. מכאן משתמע שהוא גבה כסף אותו הוא מסרב להשיב מבלי לתת אלך את השירות המשפטי. לכאורה- הוא הפר בזה את הסכם שכר הטרחה בנסיבות שכנראה מאפשרות את ביטולו.
מומלץ לשלוח אליו בדואר רשום-אקספרס הודעת ביטול בכתב של הסכם שכר הטרחה ולהודיע לו בכתב שאתה מבטל את חיובי האשראי 0משלוח הודעת ביטול היא חובה שבדין בנסיבות דנן).
ככל שתיאור הנסיבות שתיארתי אינו מדוייק ויש לו טענה כלפיך (שאינני מודע לה)- ייתכן שיגיש נגדך תביעה על הפרת ההסכם. ואתה צריך יהיה להתמודד בבוא העת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
שלום ותודה על תגובתך.
כמו כל דבר בחיים- לכל מטבע יש 2 צדדים.
הבנאדם אמר שהוא מסוגל לבצע פעולות כאשר אינו יכול לבצע דבר בתיק שלי, מבירורים שערכתי, שיקר כל משפט וכשהטחתי בו את הדברים פרץ ויכוח בסגנון ״אתה לא יודע כלום אני העורך דין״, ואח״כ המשיך ושאל אם אני רוצה לעזוב.
אמרתי שכן ואז אמר שהוא לא מחזיר את הכסף.
חזרנו לויכוח במהלכו הוקלט שאומר לי ״אתה יודע מה? לא רוצה לייצג אותך״.
מובן שבנסיבות אלה, גם לו יכל לעדות משהו- התוצאות לא היו משביעות רצון.
לכן עולה השאלה אם מותר לי לקחת את כספי שלא ניתן במזומן ( 10,000 ש״ח שולמו במזומן והוא לא יחזיר לי סכום זה), הרי הוא לא פעל, ואין לו תכנית פעולה מלבד המתנה. אם זה יגיע לבג״ץ הוא דורש עוד כסף.
החוק לא מגן עלי במצב דברים זה?
שלום רב.
האמת נמצאת באמצע.
הוא אמר לי במהלך ויכוח מר שהוא לא רוצה לעבוד בשבילי.
מובן שבמצב דברים זה (בו הוא ממליץ להמתין בלבד למשהו שלא יקרה)- לא יכול לקרות דבר חיובי מבחינת התיק, ולכן ביטול הסכם במקרה זה- בו נגבה חלק מהכסף במסומן ולא יוחזר- זה כורח המציאות.
שוב- חשוב להדגיש שידיו כבולות. הוא לא יכול לעשות דבר עכשיו, אך השלה אותי שהוא כן יכול.
אני יכול במקביל להגיד תלונה ללשכת עוה״ד, אבל אינני מוכן לשלם לו עוד כסף עבור כלום. יש גבול אתי שנחצה כאן.
שוב- כל השיחות איתו מוקלטות. גם לא ביקשתי אותו אלא הופניתי אליו ע״י עו״ד אחר שחשבתי שהם שותפים. זו לדעתי גם רשלנות כי אינו יכול לטפל בתיק וגם שיקר שטיפל בתיקים דומים. מכל מקום- אם בכל מילה שיקר לי, אין לו זכות מוסרית לגזול את כספי, הלא כן?
תודה מראש עו״ד דוניץ.
שאלתך מורכבת מכדי שניתן יהיה לדון בה בפורום. פרטיו הספציפיים של המקרה אינן ידועים- והפורום לא אמור לתת תשובות הנוגעות למקרה כזה. אתה מוזמן כמובן להתייעץ על פרטיו הספיציפיים שלך המקרה עם עורך דין כsecond opinion.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר