שלום רב,
לפני כשבועיים התבקשתי להעיד בבית המשפט בנושא תאונה שהייתי עד לה. בשיחה טלפונית עורכת הדין הודיעה לי שחברת הביטוח תישא בכל ההפסדים שיגרמו לי כתוצאה מהפסד יום עבודה ונסיעות (מפתח תקווה לעכו). בנוסף נשלחה עלי הודעת טקסט בנוסח הבא:
"היי ארתור
רציתי להזכיר לך שיש לנו דיון מחר בבית המשפט השלום בעכו בשעה 12:00.
כפי שהוסבר לך, חברת הביטוח תישא בהוצאות נסיעה והפסד יום עבודה שייגרמו לך..
נא אשר התייצבותך לדיון בבקשה..
תודה
מנאל חמוד, עו"ד"
לאחר עדות עו"ד פנתה לשופטת בנושא פיצוי והיא פסקה 300 ₪. אמרתי כי בתור מהנדס תוכנה אני מרוויח הרבה יותר, וסכום הוגדל ל-500 ₪. לאחר שאמרתי שיום עבודה שלי עולה 850 ₪ וזה לא כולל הוצאות דלק התבקשתי לצאת מכוון שזה הוא חוק, זאת חובה אזרחית שלי להעיד ואין כאן מקום לוויכוח.
למחרת דיברתי עם עו"ד בטלפון והיא אמרה שזו אשמתי כי לא אמרתי במה אני עוסק וכמה מרוויח ואם הייתי אומר לא היו מזמינים אותי להעיד (היא גם לא שאלה אותי). טענתי כי היא התחייבה לשאת בהוצאות, ולא נאמרה אף מילה לגבי גובה מקסימאלי לפיצוי ומכאן הסקתי כי מדובר בסכום מלא של 850 ₪ עבור יום עבודה ו-120 ₪ עבור דלק. היא חזרה ואמרה את אותו המשפט "לא אמרת לי במה אתה עוסק וכמה מרוויח", ובסוף דרשה לסיים את השיחה.
השאלה שלי, האם אפשר להשתמש בהודעת טסט שנשלחה אלי בכדי לתבוע את גובה הפסדים המלא? הרי זה שחוק קובע את הגובה הפיצוי המרבי לא אוסר על הצד המזמין לשלם סכום גבוהה יותר. בשום דרך, לא בכתב ולא בעל פה לא נאמר לי כי ייתכן ואקבל רק החזר חלקי.
תודה לעונים
ארתור
אכן השופט קובע את התמורה אותה יקבל עד.
עם זאת אין כל מניעה להגיע להסכמה על סכום שונה. הבעיה היא במישור שבו אין הסכמה בינך לבין מי שמזמין אותך לעדות. עורך הדין יכול לבקש מבית המשפט שיזמן אותך לעדות בצו שיפוטי- היות והנך עד חיוני שאינו מצוי בשליטתו של הצד המזמן ובית המשפט יורה לך להתייצב. במקרה כזה- השכר היחיד שתקבל הוא מה שיפסוק לך בית המשפט.
לאור האמור אינני סבור שיש טעם במלחמה על כך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר