הועברה אלי דרך הדואר האלקטרוני הזמנה לדין וכתב תביעה (אני מתגורר בהולנד ) (לא הוגשה בקשה להמצאה מחוץ לתחום)- האם אני חייב להתייחס לכך או שמא לשליחת הזמנה לדין דרך הדואר האלקטרוני אין נפקות והתובעת לא תוכל לקבל פסק דין באם לא אגיב.
ושאלה נוספת באותו עניין - מכיוון שמדובר בתובעת תושבת הולנד ובבקשה לשינוי פסק דין שניתן על ידי בית משפט בהולנד בנוגע למקרקעין המצויים בהולנד ומכיוון שגם אני מתגורר עכשיו בהולנד נשאלת השאלה האם לבית משפט בישראל יש בכלל סמכות לדון בעניין ?
דיני ההמצאה חלים- ואם לא מולאו- אין המצאה.. מאידך- גם דיני ההמצאה מתפתחים: ככל יש בידי הצד השני אינדיקאציה ברורה על קבלת כתב התביעה וההזמנה לדין - הוא ינסה להילחם על כך ולשכנע שופט (בתקווה שהשופט לא בא מגישה פורמליסטית-דווקנית.
עם זאת, לאור הנסיבות שציינת (מגוריך בהולנד) דורשות כעקרון אישור המצאה מחוץ לתחום..תיתכן בעיה- אם יש לך כתובת קבועה בארץ, בה מתגוררים שארי בשר בגירים שלך שקיבלו עבורך את כתב התביעה וההזמנה לדין. בהתקיים נסיבות מסויימות ייתכן שהצד השני יוכיח שעמד בחובת ההמצאה כדין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר