שלום. קיבלתי צו להתייצב לבית משפט, אך אינני מרגישה בטוב כלל להתייצב לבית משפט. האם זו סיבה מספקת על מנת לבקש דחיה של השימוע? כמו כן, כיצד ניתן לאחד שני תיקים מנוגדים (אני נגד X וX נגדי)?
תודה, ילנה.
אם בידך אישור רפואי- את יכולה בהחלט להגיש בקשה מסודרת בכתב המנוסחת על פי סדרי הדין לבית המשפט -לדחות את מועד הדיון וסביר להניח שבקשתך תתקבל. אם בבית המשפט לתביעות קטנות מדובר- הפרוצדורה פחות מסובכת.
אם מדובר בשני תיקים שעניינם בין שני צדדים זהים- ובייחוד אם מדובר על אותה מערכת עובדתית- בית המשפט יאחד את התיקים או לפחות ישקול זאת בחיוב
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
האם ניתן להגיש את הבקשה בפקס? שכן אדם שיכול להגיש את הבקשה פיזית כנראה מספיק בריא להגיע לדיון.
איך הבקשה צריכה להיראות, אינני שולטת בשפת משפט ואני יכולה רק לרשום הודעה בנוסח מופשט.
והאם כדאי לי לעשות צירוף תיקים? אם כן, אז האם אני צריכה לנמק מדוע אני מבקשת לעשות את זה?
כפי שכתבתי לא פעם בפורום- ייצוג עצמי בבתי המשפט 0למעט תביעות קטנות) אינו מומלץ- וזאת לשון המעטה. בתי המשפט שלנו כפופים לסדרי הדין ודיני הראיות המהווים את הדין הפרוצדוראלי: האזרח הפשוט אינו בקי בהם והוא יכול להפסיד את המשפט בגלל "פאול טכני" של נפילה בכללי הפרוצדורה.
הקורסים לדיני הפרוצדורה בפקולטות למשפטים הם קורסים ארוכים וחשובים: לא יעלה על הדעת שאתיימר להעביר קורס פרוצדורה מזורז בפורום. אני ממליץ לך לפחות להיוועץ בעורך דין על המקרה הספציפי (ככל שאינך מעוניינת להיות מיוצגת על ידי עורך דין בהליך) על מנת שייתן לך הדרכה פרטנית המתאימה למקרה שלך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר