שלום,
הגשתי בקשה להוצאות משפט על בקשת ההתנגדות המשטרה להשיב מחשב ונייד שהיתה מיותרת היות והשיבה יום לפני הדיון ונמנעה בכך לתת נימוקים על תפיסת החפצים לא כדין. לא צירפתי קבלות על ההוצאות שנגרמו לי בגין תפיסה זו והשופט פסק לי עפ"י אומדן (ונראה לי כי לתקופה של שבועיים בלבד מיום ההחלטה שעל המשטרה להשיב וכי המשטרה הגישה הארכה להחזקת התפוס, שנמשך שבועיים נוספים) האם אוכל להגיש בקשה לתיקון הוצאות ולצרף קבלות במסגרת בקשה לפסיקתא או שאין דרך חזרה?
שאלה נוספת, מתי הכי נכון להגיש תביעת פיצויים נגד המשטרה שחרגה מסמכותה ופעלה בניגוד לחוק? האם הכי נכון לאחר שיוחלט לא להגיש כתב אישום?
לא ניתן לבקש תיקון הוצאות אגב בקשה לפסיקתא. בקשה לפסיקתא אינה "מקצה שיפורים" דיוני.
באשר לשאלה השנייה- תביעת פיצויים על מה: על נזק שנגרם?- אם כן יש להוכיח גם את הנזק וגם את אחריות המשטרה (או מנהגה הבלתי סביר) ולשכנע בכך שופט. אם לא מדובר על תביעת נזק אלא על פיצויים לא ממוניים או פיצוים עונשיים- הסיכוי לכך בישראל קלוש ביותר. בתי המשפט שלנו פוסקים פיצויים לא ממוניים במשורה ופיצויים עונשיים- עוד פחות- (קל וחומר כאשר הנתבעת היא מרשויות השלטון)
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר