בית משפט מחוזי קבע שדין הבקשה למתן רשות ערעור נדחית לאחר שהמשיבים הגישו תשובה לבקשת ערעור על תביעה קטנה
אני לא מסכימה עם פסק הדין
1 האם ניתן להגיש בקשה לעיון חוזר לשופט במחוזי שנתן את פסק הדין?
2 .האם ניתן להגיש ערעור למחוזי.? עד מתי?
הדין מכיר במקרים שבהם מגיש בכל דין ערעור בזכות- ואז ערכאת הערעור דנה בו לגופו של עניין ופוסקת. במקרים אחרים (כמו תביעה קטנה)- הערעור הוא ברשות- כלומר בעל הדין המבקש לערער מבקש את רשות בית המשפט להגיש ערעור. שיקול הדעת אם לתת רשות ערעור אם לאו מצויה בידיו- ובמקרה המתואר הבקשה למתן רשות ערעור נדחתה- ומדובר למעשה בסוף פסוק מבחינתך.
העיקרון המנחה הוא עקרון סופיות הדיון: לא ניתן להמשיך ולהמשיך הליכים משפטים רק מפני שפסק דין שניתן אינו נושא חן בעיני מי מבעלי הדין.
בקשה לעיון מחדש אפשרית, אך ללא ביסוס בדין להצדיק את העיון מחדש- מומלץ שלא להגישה ,כי בית המשפט עלול גם לפסוק הוצאות כנגדך. אם הדבר בוער כאש בלבך- התייעצי נא על פרטי המקרה עם עורך דין: בכל מקרה נראה לי על פניו שהסיכויים שואפים לאפס.
בית המשפט המחוזי החליט שלא לתת לך רשות ערעור: משמעות העניין- שבמקרה הזה- אינך יכולה לערער.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
האם יש אפשרות להגיש רשות ערעור לעליון על החלטת המחוזי לדחות את רשות הערעור על פסיקה של תביעות קטנות?
אם כן כמה זמן יש לי עד הגשת בקשה לרשות ערעור לעליון?
למעשה כרגע יש דחיית רשות ערעור על פסיקה בתביעות קטנות
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר