בשנת 2012 סיימתי לימודי הנדסאי בניין במכללה בירושלים, עם סיום הלימודים התחלתי לברר על לימודי המשך - לימודי הנדסת בניין בדגש על לימודי ערב כיוון שרציתי להתחיל לעבוד בתחום הבניין תוך כדי המשך הלימודים.
קיבלתי תשובה שלילית לגבי מסלול עובדים (ערב) בכל האוניברסיטאות/מכללות המלמדות הנדסת בניין למעט המכללה שבה אני לומד היום.
שם נאמר לי טלפונית שהם פותחים השנה מסלול ערב לאנשים עובדים ואם יש לי תעודת הנדסאי אני גם רשאי לקבל עד 30 נקודות זכות פטור בהתאם לציונים שלי, יש צורך לעשות מכינה ייעודית בת 3 חודשים ומיד לאחר מכן נפתח המסלול.
כמובן שנרשמתי למכינה (על חשבון סמסטר א') ולקראת סיומה התחילו שמועות על כך שלא בטוח שיפתח המסלול מיד עם סיום המכינה, ביקשנו הסברים מהממונים מטעם המכללה ונאמר לנו שאין כרגע מספיק סטודנטים רשומים למסלול והוא לא יפתח בסמסטר ב' - מיד עם סיום המכינה אלא יפתח רק בסמסטר א' שלאחריו בטענה שיש עוד סטודנטים במכינה שנתית ורק כשיסיימו יפתח המסלול עובדים לכולם יחד, כלומר עלינו (כל מי שנרשם כמוני למסלול עוברים) לסיים את המכינה ולהמתין שני סמסטרים לפתיחת המסלול ( סמסטר ב' + קיץ) ויש באפשרותנו לבינתיים להרשים למספר קורסים עצמאית בסמסטרים אלו עד לפתיחת המסלול המיועד.
לא הייתה לנו ברירה כיוון שכבר סיימנו את המכינה ושילמנו עליה כסף ואף מוסד אחד לא יכיר במכינה של מוסד אחר ונרשמנו למספר קטן של קורסים בשני הסמסטרים בהמתנה לפתיחת המסלול שהובטח.
כיוון שכבר הייתה מחויבות לעבודה לא הייתה אפשרות להירשם להרבה קורסים אלא לשניים - שלושה קורסים בכל סמסטר כיוון שהיו פזורים על כל השבוע לקחנו את הקורסים שהיו משובצים לשעות הערב בלבד.
כאשר הגיע סמסטר א' שבו צריך להיפתח המסלול עובדים התבשרנו שלא יפתח המסלול בכלל ושאין מה לעשות בנידון, שאנחנו יכולים להתחיל את התואר עם מסלול רגיל ( בוקר) והדבר היחיד שניתן לעשות זה לאפשר לנו למשוך את התואר ל 6 שנים (במקום 4) כיוון שזה מה שמתיר המל"ג.
נוצר מצב שכבר עברה שנה שלמה מאז שהתחלנו ללמוד במכללה ואין אפשרות לקום ולעזוב לאחר שזמן רב בוזבז.
התחלנו להירשם לקורסים בודדים בכל סמסטר עם קשיים רבים כיוון שרוב הקורסים נפתחים בבוקר ולכל קורס יש קורס קדם ועוד המון קשיים במהלך התואר.
הגשנו בקשה לפטורים כפי שגם הובטח (ציונים גבוהים בלימודי הנדסאי) ומתוך 30 נקודות זכות אפשריות קיבלנו רק 13 נקודות בלבד ועם תירוצים לא עניינים לגבי למה אין אפשרות לתת יותר פטורים בזמן שבמוסדות אחרים נותנים יותר פטורים על אותם הקורסים ועם אותם הציונים, הכל כדי להקשות עלינו יותר ולנסות לדכא אותנו מלהמשיך ללמוד אצלם.
לא נשברנו ועם כל הקשיים אנו לקראת סיום הלימודים (לקח 5 שנים) וזאת תוך וויתור על קידום בעבודה כיוון שאין אפשרות לעבוד יותר שעות ולמעשה מבחינה מקצועית נשארנו במקום. זאת בנוסף לחוסר יכולת לעבוד מספר שעות סביר במהלך התואר שהיה אפשרי לו היה נפתח מסלול מתאים.
יש עוד המון מה לספר , זה הסיפור בגדול, אשמח לקבל חוות דעת מקצועית על הסוגיה.
הפורום מתעסק בשאלות עקרוניות ולא במתן ייעוץ ספציפי למקרה ספציפי. במקרה כזה יש לפנות לעורך דין שילמד את פרטי המקרה ויחווה דעתו בהקדם. הפורום אינו תחליף חינמי להתייעצות עם עורך דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר