ראיתי מאמר שלך בקשר לצריכת מים לכן אני פונה אליך בבעיה של חיובים של צריכת מים של אחרים.
אני גר עם אשתי בבנין של 46 דירות, יש לי מד מים משוייך כמו לרוב הדיירים אך לכרבע מהדיירים אין להם מד מים. לאחרונה שמתי לב, שחוץ מהצריכה שלי מחייבים אותי עם עוד כמות של כ-4 מ"ק לכל תשלום עבור צריכה משותפת, צריכה שלא קיימת בבנין שלנו ואם יש משהו עז יכול להיות 2-3 קוב לתשלום אך בטח לא 180 קוב. פניתי לתאגיד המים ולרשות המים ותשובתם הייתה שהצריכה המשותפת מחשבים הכמות מקריאת מדי המים למי שיש, מוסיפים 30 קוב לחודשיים לכל אחד מאלה שאין להם מדי מים ואת סה"ס מורידים מהצריכה שנמדדה במד המים של כל הבנין ואת היתרה מחלקים בין כל הדיירים, דבר שלא יכול להיות היות שרוב אלה שאין להם מד מים הם זוגות עם לפחות שלושה ילדים ומעלה ובטח צורכים יותר מ-30 קוב לחודשיים וכל זה צריכה נורמלית בלי ביזבוזים שבטח מבזבזים ביודעם שממילה לא ישלמו יותר מ-30 קוב. אחד בלי מד מים שתל דשא וכל היום משקה אותו בגלל אותה סיבה ואני צריך לשלם את הבזבוז. תשובתם הייתה שהם פועלים לפי סעיף 8 (ב) (2). לשאלתי איך ייתכן שאם אחד שגר לבד בגפו שאין לו מד מים ייחויב באותה כמות כמו דירה שגרים בה עשר נפשות, לא קיבלתי תשובה.
שאלתי האם הם רשאים לנהוג כך ועלי לשלם את הביזבוזים של אחרים ומה ביכולתי לעשות
בכ"ב רב בן ציון
מדובר בשאלה מפורטת שעל פניה דורשת בירור עומק. לפיכך לא ניתן להשיב עליה במסגרת הפורום. מומלץ שתפנו לייעוץ של עורך דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר