שלום רב,
פניתי מתוך לחץ לעו"ד וחתמתי על הסכם שכר טרחה ויפוי כח לעו"ד בנוגע לתביעת גירושין בשעת הערב ושילמתי מקדמה בסך 5500 ש"ח ומייד למחרת התקשרתי ובקשתי לא לעשות דבר, כך זה הוקפא ולא נעשתה שום פעולת ייצוג מטעם עו"ד וגם לא היו פגישות נוספות עימו, לאחר חצי שנה התקשרתי לעו"ד וביקשתי לקבל חלק מהמקדמה, עו"ד אמר לי שהוא יחשוב ע"כ ולאחר מספר שבועות הוא אמר לי שהוא לא מתכווין להחזיר לי מאומה מהמקדמה,
הוא הפנה אותי לסעיף שאומר בהסכם, שגם אם אבטל את התביעה יהיה עלי לשלם שכר טרחה,
שאלתי היא האם הוא יכול לתבוע גם את שאר שכר הטרחה המלא שבהסכם, אע"פ שהוא לא עשה דבר למעט פגישה אחת? האם זה אתי וצודק?
ומה עלי לעשות ע"מ לא לפחד מתביעה?
והאם אני יכולה לפנות לעו"ד אחר כאשר אין בידי מכתב שחרור מטעם עו"ד,
אשמח מאד לתגובה מהירה
ראשית, הוא לא רשאי לגבות את מלוא שכר הטרחה.
שנית, את יכולה והייתי גם ממליצה לך לפנות ללשכת עורכי הדין ולהגיש נגדו תלונה.
כמו כן, אני ממליצה לך לתבוע ממנו את מלוא הסכום ששולם לו בקיזוז ראוי של שכ"ט לפגישת ייעוץ.
ובקשר לשאלתך האם את יכולה לקחת עו"ד אחר - הרי שאת מיפת הכוח ולא להיפך ומשכך את חופשיה ליפות כוחך לכל עורך דין העולה על רוחך.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
תבורכי מפי עליון
עו"ד החתים אותי על מסמך ייצוג, שבו נכתב, שגם במקרה של פשרה עם אשתי ואו ביטול התביעה כנגד אשתי אני חייב לשלם לו שכר טרחה מלא, מיותר לומר שאני בסופו של יום לא הגשתי תביעה כנגד אשתי, ואותו עו"ד לא ייצג אותי בשום מהלך משפטי כזה ואחר, ואף לא כתב מכתב תביעה, בכל זאת הוא תבע אותי בגין ההסכם שעליו חתמתי, האם זה צודק? האם אפשר לקבל מקורות משפטיים שאוכל להראות לו? או שעלי להגיש ללשכת עו"ד תלונה? האם יש לו בכלל קייס כנגדי?
בתודה מראש
ישנה עילת תביעה הנקראת "כשלון תמורה מלא" זו התביעה שעליך להגיש על העו"ד או לחילופין אם הוא יתבע אותך זו טענת ההגנה שלך, מכיוון שהוא לא סיפק לך שרות כלל אין זה מן הראוי ליתן לו כסף מלא עבור שרות חסר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
שלום,
העו"ד טוען שבהסכם הייצוג ביננו, הוא לא הבטיח לי מאומה, הוא עוד הוסיף ואמר לי בפגישה שהיתה ביננו שהוא הבטיח את עצמו באותו הסכם כנגד תביעה ואו חוסר בתשלום מצידי, ולכן הוא דורש תשלום מלא ושחבל לי על הזמן וההוצאות המשפטיות מכיון שאני הולך להפסיד, האם זה משנה כעת את תשובתך או שעדיין את מציעה לי לתבוע אותו בגין דמי קדימה שנתתי לו, זה היה כ25% מהשכר המלא, ושב אני מציין שהוא לא עשה דבר ממה שהאו אמור היה לעשות, מכיון שאני עצרתי אותו מלפעול כנגד אשתי,
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר