שלום לך עו'ד מר מוניץ
בדיון שהתנהל בדלתיים סגורות,פעל השופט נגד כללי האתיקה,ואף סירב לרשום דברים בפרוטוקול. מבלי להיכנס לפרטי העניין,אומר רק שהייתי עם מלווה שהוא ידיד שלי,שישב עם מחברת ורשם פרטים מהדיון,ושאינני מעונין כרגע לבקש בקשת פסלות,מאחר ואני יודע שתהיה עם זה בעיה.
מצד שני,אני סבור באופן וודאי,שיהיה בתיק ערעור לבמש מחוזי,וברצוני לשאול האם בנסיבות העניין,זה אפשרי שאבקש מהמלווה שלי שיכתוב תצהיר שיאומת ע'י עורך דין-ושהדבר יממומש בעתיד הקרוב או במסגרת ערעור,או במסגרת פניה לנציב קבילות השופטים ?
(לשופט יש כבר רישום על תלונה צודקת,אך בעניין אחר.)
המטרה לשמור את התצהיר החתום אצלי,שמקורו גם ברישום וגם מזיכרון טרי של מה שהתרחש באולם המשפט-ולא להמתין לעוד מספר חודשים.
במידה והדבר אפשרי,כיצד הדבר אמור להתנהל והאם אני אמור לתת תצהיר משלי ? זה לא מוגש כרגע לשום צד ונועד רק כדי לשמור על הפרטים שהמלווה זוכר היטב
תודה רבה מכל הלב
דני
יש לדעת, כי פרוטוקול הדיון כשאינו מוקלט ומתומלל- מצוי בשליטתו של השופט. השופט אינו רשאי להכניס לפרוטוקול דברים שלא נאמרו- אך הוא יכול בהחלט להימנע מלהכניס לפרוטוקול דברים שנאמרו אם במהלך הדיון ציין השופט, ששיחה שמתקיימת ברגע מסויים היא מחוץ לפרוטוקול. ככל שמדובר בטיעונים שהושמעו אל הפרוטוקול ולא מחוצה לו שלא נכללו בו- יש מקום לפנות לבית המשפט בבקשה לתקן את הפרוטוקול ולהכניסם. בהחלט- יש לצרף תצהיר לבקשה כזאת. ככל שידחה השופט את הבקשה- יהיה עליו לנמק את הדחייה- ואז תשקלו אם יש מקום לערער על כך (בדרך כלל לכלול טיעון מתאים במסגרת ערעור שיוגש בתיק).
כמובן- אתם רשאים לפנות לנציב לקבילות שופטים- אך אינני יודע אם זה צעד מומלץ כאשר התיק עדיין נשמע והשופט יושב עדיין בדין...
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר