שלום, ברשותי עסק בתל אביב יפו ומדי פעם אני נתקל בחיכוכים עם פקחי הערייה. כבר עמדתי למשפט פעם אחת וזוכיתי ממרבית האישומים (הורשעתי בהפרעה לעובד ציבור). בעקבות זאת אני מודע היטב לזכיותי ומגבלותי במסגרת החוק. הסיפור הוא שמדי פעם באים פקחים לעסק ומטרידים אותי בנושא הפרעה לסדר והנקיון ודורשים ממני דרישות אשר פוגעות בזכויותי. אני מסביר להם את העניין ואם הם מתעקשים אני לא מוותר ומבקש שירשמו לי דו"ח ושהעניין יתברר בבית המשפט. כך קרה כבר פעמיים, ובמקום לשלם את הדו"ח אני מבקש להישפט. במקרים אלו, כמה ימים לפני הדיון, העירייה חזרה בה מכתב האישום. אני טוען שהעירייה נוקטת במדיניות אכיפה לא חוקית ומטרידה אותי ללא כל בסיס משפטי - ומכאן החזרה מכתבי האישום (לדעתי). האם יש דרך לפנות לבית המשפט בבקשה לפיצויים הן על ההליך המשפטי (שליחת המכתב, צילום חומר הראיות, ביטול עבודה ליום הדיון) והן על פעולת האכיפה ?
המסכת המתוארת על ידך אכן מטרידה ומרגיזה. כן, ניתן לפנות לעירייה בכתב ולדרוש להפסיק את ההטרדה תוך איום בנקיטת צעדים משפטיים (אם נגרמים לך נזקים, כמו אבדן ימי עבודה, יעוץ משפטי...). עם זאת- למרבה הצער מערכת המשפט נותנת לא מעט פעמים גיבוי לרשויות והם לא ימהרו לתת סעד לאזרח (ותמיד יש מי שיגיד "אין עשן ללא אש"). ההתעסקות עם זה עלולה להיות יקרה יותר (הן מבחינת משאבי אנרגיה, זמן עבודה וגם כסף) מאשר לחוות מדי פעם את ההתנהלות הזאת. למרות האידאל- מעטים הם המקרים בו יכול האזרח הקטן להראות לרשות "מי צודק פה". ברור לי שתגובתי אינה מתקרב לייעוץ משפטי- אך השערות הלבנות שעל ראשי מעידות על ניסיון החיים הרב שלי, ואני ממליץ לך לאמץ אותו. חבל על הזמן, הכסף והאנרגיה- למרות תחושת אי הצדק הבוערת (ואולי בצדק רב).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר