שלום, מתנהל תיק של מכירת נכס בבימש לעניני משפחה.
אחי ואני מטפלים בנכס של אמא
אחד מעורכי הדין בתיק, עובר על חוקי האתיקה ברמה הפלילית והוגשה נגדו תלונה במשטרה.
האם אני יכולה לכתוב מכתב או פנייה לשופט בתיק ולחשוף בפניו את תלונתי במשטרה והוכחות שמצויות בידי להתנהגות לא ראויה של עורך הדין?
אשמח לקבל תשובה או מקום בו יש הכוונה כל שהיא
תודה, מירית
עבירה אתית היא מישור אחד ועבירה פלילית היא מישור אחר. הגשתה של תלונה במשטרה - אין פירושה שהאיש עבריין פלילי. אם תתבצע חקירה ויוחלט על הגשת כתב אישום- יש בדבר כדי להראות שהמשטרה והפרקליטות חושבים שמדובר בעבירה פלילית: גם אז לא נחשב האיש לאשם. באשר לאתיקה- הרי שניתן להגיש קובלנה ללשכת עורכי הדין. באשר כתיבת פנייה לשפוט- הדבר היחיד שניתן לעשות (ומומלץ להיוועץ בעורך דין לשם כך) הוא להגיש בקשה בכתב לבית המשפט שייתן הוראות מתאימות (לעשות מעשה, להימנע מלעשות מעשה) כסעד ביניים עד להכרעת הדין בתיק: הבקשה מגובה בתצהיר המפרט את ההוכחות. הצד השני יגיב ובית המשפט יחליט. יודגש: פרטי המקרה אינם נהירים לי - והפורום גם לא נועד לתת ייעוץ אישי. בכל מקרה מומלץ להיוועץ בעורך דין לפני פניה לבית המשפט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר