הגעתי לעו"ד עם תביעה לגירושין שקיבלתי מבעלי. הופיע שם שהוא רוצה משמורת על הילדים ועוד דברים מפחידים ונלחצתי ובאתי לעורכת דין שהלחיצה אותי עוד יותר לפעול דרכה בהקדם. בתביעת הגירושין לא הופיעה תביעה לפירוק שיתוף והעורכת דין אליה הגעתי אמרה שצריך למהר ולתבוע פירוק שיתוף. שכ"ט מבוקש היה 12,000 ש"ח+מעמ. כעבור שעתיים הגיעה הביתה גם התביעה לפירוק שיתוף והודעתי לעו"ד שתעצור את העבודה.
לאחר שיחה בין עורכי הדין שלי ושל בעלי הוחלט על הסכם שלום בית ולחילופין גירושין, אך שכר הטרחה אותו ביקשה בגין פירוק שיתוף בעינו עומד, משמע דרישה לתשלום של 12,000 ש"ח+מעמ עבור הסכם שלום הבית. ההסכם נגמר מהר ופשוט כי קיימת הבנה ביני לבין בעלי אבל נותרתי כועסת מגובה שכר הטרחה כי ברור שלי העלה שעל הסכם כזה ראוי לקחת שכר טרחה נמוך בהרבה (חצי למען הדיוק...). ביקשתי להיפגש עם העו"ד לשוחח בנוגע לתשלום והיא הסכימה בשמחה, אך גםביקשתי שעד לשיחה לא תפדה בינתיים את הצ'ק ופה היא סירבה. היא סירבה להמתין אפילו דקה ורצה להפקיד את הצק בדיוק בבוקר יום הפרעון, למרות שביקשתי כמה פעמים שתמתין עד לשיחה שלנו. כיוון שחששתי מזה ביטלתי את הצ'ק והודעתי לה על זה. היא מאד כועסת ולא מוכנה לדבר איתי יותר בגלל שהצ'ק בוטל ואין לי כרגע אפשרות אפילו לראות על מה חתמתי אצלה בלחץ ובמצוקה שהייתי כשהגעתי אליה לראשונה. היא בטח תפנה להוצאה לפועל - מה יקרה אז?
והאם יש מקום לפנות לוועדת אתיקה בנוגע לגובה שכר הטרחה והסירוב שלה להיפגש איתי?
והאם יש מקום לפנות לתביעות קטנות עם חוות דעת של עורך דין אחר המתמחה בדיני משפחה בנוגע לשכר הטרחה הראוי להסכם שלום בית?
תודה מראש על תשובתכם. ניתן לפנות אלי גם ישירות למייל. תודה, טל.
אני ממורמרת מגובה התשלום וחושבת שעליה להחזיר לי סכום. היא מסרבת. אני צודקת?? מה לעשות?? אשמח לקבל גם פניה אישית מכם למייל האישי שלי. תודה מראש! טל. [email protected]
לעניין שאלתך מה יקרה לאחר ביטול השיק?, אזי עו"ד יפתח תיק הוצאה בגין השיק שבוטל, ואת תצטרכי להגיש התנגדות לביצוע שטר בגין השיק שהופקד.
לעניין אתיקה מקצועית, יש מקום לפנות אליהם לעניין שכ"ט מופרז, תשובתם החיובית יכולה לשמש אותך לעניין ההתנגדות לביצוע שטר, בכל מקרה טעניין, אני מציע לסגור את הפרשה הנ"ל בחדרי חדרים ולא להגיע לידי הליכים משפטיים מיותרים.
בהצלחה
עו"ד אופיר פרל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר