תבעתי גורם מסויים בבית משפט, ובבדיקת ההחלטות האחרונות בתיק, כתוב שדיון שנקבע נדחה לבקשת הצדדים. אני לא ביקשתי שום דחייה. אני לא מבינה את הדבר. אולי תוכלו להסביר לי, כי אני לא באה מתחום המשפטים?
דבר נוסף: במכתב שקיבלתי מבית המשפט, כתוב "לתזכורת במעמד ב"כ המבקשת בלבד לתאריך XY להודיע" . מה פירוש הדברים?
כפי שכתבתי לא פעם בפורום זה- האזרח המייצג את עצמו בבית המשפט אינו בקי בסדרי הדין. כאשר הצד השני מיוצג על ידי עורך דין יש לו יתרון דיוני אדיר. אייני אומר שבהכרח זה המצב- אך ייתכן שהצד השני הגיש את הבקשה לדחיית הדיון כשהוא מציין שהדחייה היא בהסכמת הצד השני (=את). במקרה כזה הניח מן הסתם השופט שאכן מדובר בבקשה בהסכמה ולכן לא דרש את תגובתך. הצד השני שהגיש את בקשת הדחייה לבית המשפט היה צריך להעביר לך את הבקשה. אם לא עשה כן- הרי עבר על הוראות הדין.
בעקרון אם אין הדבר מקובל עלייך לבקש במזכירות ביתה המשפט לצלם את התיק ולקראות בו את תוכן הבקשה שאושרה על ידי בית המשפט. לאחר עיון ולימוד החומר עליך לפנות לבית המשפט בבקשה בכתב הערוכה על פי תקנות סדר הדין האזרחי המבקש מבית המשפט לעיין בחדש בהחלטתו, מאחר שהבקשה לא הייתה בהסכמה.
באשר לתזכורת במעמד ב"כ המבקשת- אני מבין שמדובר בב"כ הצד השני. ביום האמור עליו להתייצב משום מה לבדו בבית המשפט. נסיבות התזכורת אינן עולות מפנייתך. לפיכך לא ניתן להסביר לך את משמעות ההוראה.
לסיכום- גם כאן- רצוי להיות מיוצג על ידי עורך דין בכל הליך משפטי (או לפחות להיות מלווה בייעוץ של עו"ד לאורך כל הדרך).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר