מי שתבע אותי זכה בערכאה הראשונה שם העליתי 2 טענות משפטיות מדוע יש לדחות את התביעה.
הערכאה הראשונה קיבלה את הטענה הראשונה שלי אבל דחתה את השנייה ופסקה לחובתי.
הגשתי ערעור שטרם התברר.
המשיב בערעור מבסס את טענתו על כך שהערכאה הראשונה טעתה בקבלה את הטענה הראשונה.
האם זכותו לעשות כן או שמא הטענה הראשונה בערכאה הראשונה הפכה לחלוטה ולא ניתן לערער עליה יותר ?
לאחר שניתן פסק דין בערכאה הדיונית (הראשונה)- יש שכל בעלי הדין להגיש ערעור על פסק הדין- איש איש וטעמיו אתו. אתה מערער על התייחסות פסק הדין לטענתך השנייה ואילו הצד שכנגד מערער על התייחסות פסק הדין לטענתך הראשונה: שני הערעורים תקינים וכל אחד מכם יגיש תשובתו על ערעורו של השני.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
רק אני ערערתי. הצד השני לא ערער והוא רק משיב.
לכן, לטעמי השאלה ששאלתי עדיין עומדת.
המשיב משיב לכתב הערעור שלך ומעלה את טענותיו- בין היתר גם את עניין השגתו על החלטת בית המשפט בעניין טענתך הראשונה. זה לגיטימי. כפי שהסברתי בפוסט הקודם- אין שום החלטה חלוטה בערכאה הדיונית. כל צד רשאי לערער על פסק הדין. מכיוון שפסק הדין הוא ממילא לחובתך- לא מצא הצד השני לנכון לערער על קביעת בית המשפט בעניין הטענה הראשונה- שכן לא הייתה להחלטה זו השפעה מבחינתו על פסק הדין. משהגשת את הערעור- נפתחה לצד השני פלטפורמה לשטוח טענותיו במסגרת תשובתו לערעור: בית המשפט של ערעור ייתן דעתו למשקל טענות אלה על פי הדין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר