עו"ד שנמסר לו תיק שלם לשם הגשת ערר לעליון כ-30 יום לפני המועד האחרון, מרח את הזמן עד שפג המועד להגשת הערר ולכן ביקש ארכה, אך גם הפעם הוא מרח את הזמן עד לרגע האחרון ואז ניסח בעצמו כתב ערר ומבלי ליידע את לקוחותיו ומבלי למסור להם עותק להגהה - הוא נסע לעליון בירושלים ומסר שם את כתב הערר (שילם מכספו את האגרה וגבה את הסכום מלקוחותיו לאחר מס' ימים), כשמסר ללקוחותיו עותק זה כבר היה מאוחר מידי, בערר נתגלו נתונים ופרטים שגויים, כאלה שכבר נדונו במחוזי ואין לשנותם. הרי שזה עלול להוביל להפסד ברור של הצד התובע ! שאלתי היא מה ניתן לעשות כדי לתקן את כתב הערר ?, עוה"ד טוען שאין מה לעשות. אודה לתשובה דחופה
מהפניה עולה טענה לרשלנות כזאת או אחרת של המייצג (אינני מחווה דעה אם הדבר נכון או לא: אני מתייחס לעניין לצורך התשובה כאילו הדבר נכון). הסובלנות של בתי המשפט לעניינים כאלה שואפת לאפס. ניתן אולי לנסות להגיש בקשה לתיקון כתב הערר ובה תוסבר בפרוטרוט הסיבה המוצדקת להגשת הבקשה (יש לקוות שעורך הדין יהיה מוכן לשאת באחריות, לעשות זאת ואולי אף להתחייב לשאת אישית בהוצאות, ככל שתושתנה עליכם אם תתקבל הבקשה ותורשו לתקן את כתב הערר. אני מדגיש שוב, שתשובה זו מבוססת על הפניה- מבלי שיש בידי לבחון את נכונות המתואר ולהביע דעה עליו. אני מתייחס אל המתואר בפניה כאילו מדובר בעובדות לאשורן (גם אם אינן כאלה). אין בתשובתי זו כדי לשמש ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
שלום רב עו"ד דוניץ,
מודה לך מאד על תשובתך.
בברכת חג עצמאות שמח
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר