השופט בתיק הנדון בפניו יוצא לחופשה שנתית . עד עתה נעשה דיון אחד של קדם בלבד.
התביעה תפגע קשה לאור הזמן שיחלוף בעניין ראיות שיהיה לי קשה להשיג.
השאלה.
האם ניתן להגיש בקשה להחלפת שופט שיוצא לחופשה שנתית לאור נימוקים טובים.? ומה הסיכויים שזה יתממש ?
תודה מראש
בדרך כלל יציאה לחופשה שנתית (להבדיל מיציאה לשנת שבתון למשל) אינה מצדיקה את החלפתו של השופט. בהחלט ברורה לי ההרגשה (של התובע בעיקר, מאחר שהנתבע שמח פעמים רבות "למשוך "את ההליך) שחופשה כזאת של שופט גורמת לו לעינוי דין. עם זאת, ההרגשה הסובייקטיבית הזאת לבדה -אינה מספיקה כדי לבסס בקשה להחלפת שופט היושב בתיק. עניין הפגיעה בתביעה כפי שהיא מתוארת כאן אינה ברורה (והמסכת הספציפית המפורטת אינה עניין לפורום זה): ככל שבעת חופשתו של השופט היושב בדין, התובע מבקש בקשה בתיק בהתאם להוראות תקנות סדר הדין האזרחי, שיש לה חשיבות לניהול התיק- מן הסתם ידון בה באופן זמני גורם שיפוטי אחר אד-הוק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
שלום רב, לדוניץ ושות'
תודה על תגובה.
אציין כי אין הדרישה להחלפה מצב רגיל כפי שציינת.
א. מצב התביעה היא קדם משפט בלבד, כך שלעניות דעתי ההחלפה ואו הדרישה להחלפה יותר קלה.
ב. במשך התקופה האחרונה העדים שלי נתונים לאיומים ונסיונות הדחה חוזרים ונישנים מצד הנתבע והוגשו 3 תלונות על כך במשטרה ( חלקן נסגרו רק מחוסר ראיות מספיקות )
עד לשוב השופט משנת שבתון סביר שכל הראיות שלי יקרסו והעדים יסרבו ואו ישנו גירסתם.
בנוסף יש חשש גדול לפגיעה בפרנסתי לאור " פעילותו השלילית המוכחת " של הנתבע .
המשך מעשיו של הנתבע נעשה גם בימים אלה ויש בידי תצהירים של 2 עדים לעניין המשכות מעשיו.
האם כל אלה אינם נימוקים מספקים לכך שהשופטת והמזכירות יתנו דעתם על כך וימנו שופט אחר, זמין, ויתקצרו גם מועדי הדיונים ?
תודה על ההתייחסות להבהרה.?
עו"ד מסויים טוען שאין סיכוי לבקשה דלעיל , מה אדוני אומר לאור מה שהעליתי?
תודה מראש
בפניה המקורית ציינת שהשופט יצא לחופשה שנתית וכעת אנו מדברים על שנת שבתון. אם מדובר ביציאת השופט לשנת שבתון- ייתכן שיש סיכוי (לא ענק אמנם)שבקשה מנומקת שלך הנתמכת בתצהיר כחוק יכולה לקבל אוזן קשבת בבית המשפט.
קיצור מועדי הדיונים- הוא דבר שבמצב הנוכחי של המערכת- קשה לבנות עליו. למרבה הצער טחנות הצדק טוחנות עדיין לאט (מדי) במקומותינו. אם השופט יצא לשנת שבתון- לא נראה לי שהניסיון להגיש בקשה להחלפתו בנסיבות אלה הנתמכת בראיות תזיק לעניינך בהכרח.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר