כעת לא מתנהל הליך משפטי וברצוני לפנות בכתב לצד השני באופן שלא יגביל אותי בהמשך מלטעון ולדרוש
מהצד השני טענות ודרישות שונות אותם אני לא מפרט בפנייה הנוכחית ומתכוון לפרט בהמשך בין אם בהליך משפטי ובין אם רק למול הצד השני וללא הליך.
מה הנוסח הנכון במקרה כזה? האם הנוסח:
" אין באמור לעיל בכדי לצמצם ו/או לפגוע בכל טענה ודרישה כנגדך" הינו נוסח טוב וחוקי?
או שעל מנת שיהיה חוקי חייבים להוסיף את המילה "בארכעות" קרי לכתוב:
אין באמור לעיל בכדי לצמצם ו/או לפגוע בכל טענה ודרישה כנגדך בארכעות"
אני שואל מאחר ואני רוצה להיזהר שלא ישתמע מהנוסח סוג של משהו לא חוקי.
באם אחליט להגיש בעתיד תלונה פלילית כנגד הצד השני שהוא לא יוכל לנסות להשתמש במשפט מעין זה
ולהציגו כאיום לפני הגשת תלונה פלילית ( שהינו אסור בחוק) וכיוצא בזה.
תודה רבה
קודם כל רצוי לציין בראשית המכתב למעלה "מבלי לפגוע בזכויות". אין בכל מה שכתבת פסול מההיבט החוקי- והמילה "ערכאות" אינה הכרחית. אני הייתי כותב בסיפא של המכתב- "אין במכתבי זה כדי למצות כל תביעה או טענה כנגדך".
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
האם זה נכון שכאשר אני כותב "מבלי לפגוע בזכויות" זה ימנע ממני בעתיד מלהציג את המסמך בפני בית המשפט?
ממה שהצלחתי להבין משפט זה "מבלי לפגוע בזכויות" (מעבר לכך שהוא מאפשר למשתמש בו לטעון בהמשך) משמעותו גם שהתכתובת בין הצדדים תישאר בין הצדדים בלבד ולא תוצג לבית המשפט?
עיקר המשמעות של המשפט הזה היא שכותב המסמך הוא בעל הזכויות בו- והוא שומר את זכויותיו על פי כל דין, כפי שגם הוא שומר על זכותו לשנות דברים שכתב, להוסיף עליהם או לגרוע מהם. תכתובת הנושאת את הכותרת הזאת בהחלט יכולה להיות מוגשת לבית המשפט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר