שלום,
הגשתי תביעה בבימש לתביעות קטנות בגין נזקי רכוש. עדיין לא התקיים דיון בתיק. לפני מספר ימים קיבלתי פנייה מבית משפט שלום שהנתבע בתיק הגיש נגדי תביעת נזקי גוף בגלל אותו מקרה ומבקש לאחד את שני התיקים לתיק אחד שיידון בבית משפט השלום. 1. אני עדיין לא קיבלתי את התביעה נגדי.
2. מה משמעות האיחוד הזה, מדובר באותו מקרה שקרה בינינו אבל סוג התביעה שונה, האם עדיין זה אפשרי לאחד?
3. עליי לתת תגובה לבית משפט - האם להתנגד לאיחוד? אני מניחה שאם זה יעבור לשלום ייקח זמן עד שהתביעה תתנהל בעוד שבתביעות קטנות הדיון בתיק נגמר מהר ובנוסף, בבית משפט שלום אצטרך להוציא הוצאות עו"ד ... באיזה טענות אני יכולה להתנגד?
תודה מראש, מיכל
שופט רשאי להעביר תביעה קטנה לביהמ"ש השלום, אם הוא סבור שמדובר בסוגיה סבוכה שלא ניתן לבררה בהליך של תביעה קטנה. לאחר שהתיק מועבר לביהמ"ש השלום, ניתן לאחד את התביעה עם תביעה אחרת שמוגשת בגין אותו עניין.
את אמורה לקבל עותק מכתב התביעה מהתובע.
כמו כן, את יכולה לברר מהם ההליכים התלויים ועומדים בביהמ"ש, שבהם את צד להליך, באמצעות נט-המשפט. הכניסה באמצעות מספר תעודת הזהות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר