זומנתי כעדה לביהמ"ש על תאונת דרכים מלפני 4 שנים. אני חייבת לציין שהגעתי בעבר לביהמ"ש השלום. בזבזתי יום שלם והעו"ד שכח לעדכן אותי שזה נדחה. לאחר מכן נדחה מספר פעמים ועכשיו קיבלתי בפעם הרביעית מהעורך דין שאני צריכה להגיע להעיד ל-2 דק'. אני סטודנטית לראיית חשבון ויש לי שיעור לפני בחינה בדצמבר . ביום שנקבע לי. מה עליי לעלות אני מרגישה מתוסכלת במיוחד אחרי שבאתי לחינם.
התייצבות למתן עדות היא חובה. בית המשפט פוסק הוצאות שיש לשלם לעד. את בהחלט יכולה לבקש מעורך הדין שידאג לשלם לך בגין יום ההופעה המיותר ולבדוק אתו אם יש אפשרות לדחות את מועד עדותך. ככל שבית המשפט לא אישור זאת- אין מה לעשות: עליך להתייצב.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
על סמך מה?
איפה כתוב בחוק, שמי שמוזמן להעיד על-ידי עורך דין, חייב לציית להזמנה?
זימון למתן עדות מודפס במזכירות בית המשפט ובדר"כ נשלח על ידם בדואר רשום עם אישור מסירה. לעיתים, מתבצעת מסירה אישית על ידי עוה"ד שהזמין את העד.
כאמור, רק הזמנה רשמית שהופקה בבית המשפט מחייבת התייצבות.
השואלת יוליה קיבלה זימון רק מעורך הדין, ולא מבית המשפט.
הגב' יוליה ציינה רק כי זומנה כעדה לביהמ"ש על תאונת דרכים מלפני 34 שנים. דרכי זימון עדים נהירות לכל עורך דין, וסביר להניח שהזימון היה דרך בית המשפט. הכשל של עורך הדין להודיע לה בדיון קודם על ביטול או דחייה- אינו משנה דבר וחצי דבר מתוקף זימונה של העדה לבית המשפט (וסביר מאד להניח שהזימון יצא ממזכירות בית המשפט- גם אם נמסר על ידי עורך הדין). ממש אין מקום להתנצח כאן על כל דבר ודבר...
אני רק מנסה להפנות את תשומת הלב למה שעשוי להתפרש שלא כהלכה. וגברת יוליה בכלל לא הזכירה את בית המשפט, רק את עורך הדין, וכתבה בין השאר: "ועכשיו קיבלתי בפעם הרביעית מהעורך דין שאני צריכה להגיע להעיד ל-2 דק'."
חוץ מזה, היא כתבה שהתאונה היתה לפני 4 שנים, ולא לפני 34 שנים, אבל באמת לא צריך להתנצח על זה.
בברכה,
רומיאו (זה הכינוי שלי)
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר