שלום,
אני חי בחו״ל כבר 10 שנים ותכננתי להגיע בדצמבר לארץ לשבועיים. אחי במאבק גירושין מרושע וגיסתי הוסיפה אותי לכתב תביעה בעניין הדירה שהם רבים עליה מפני שבזמנו הסכמתי להעביר כסף מחשבון זר לחשבון שלי בארץ ולהביא לזוג כסף זה, ששומש לקניית הדירה בת״א. עכשיו היא תובעת את אחי והוסיפה אותי לתביעה. התביעה עצמה לא מדאיגה אותי, אחי יטפל בזה במהלך השנה עם עורך דינו. מה שכן זה האם אני יכול לבוא לארץ בבטחה בידיעה שיתנו לי לצאת בחזרה בינואר? האם בן אדם יכול לצאת מהארץ אם יש תביעה נגדו ועוד לא הופיע בבית משפט בנושא זה? תודה מראש
עקרונית, אין כל מניעה לצאת מהארץ כאשר מתנהל נגדך משפט, אלא אם הצד שכנגד מבקש להוציא נגדך צו עיכוב יציאה מהארץ.
בדר"כ צו עיכוב יציאה מהארץ מתבקש כאשר קיים חשש שמא הנתבע יימלט ולא ישלם את חובו.
על פניו נראה כי במקרה שלך לא קיים חשש כזה, וכי המשפט נסוב סביב דירה הנמצאת בארץ, ולא מדובר בתביעה כספית נגדך.
בכל מקרה, מומלץ להתייעץ עם עו"ד הבקיא בתיק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר