שלום לך אדוני.רציתי לדעת האם בשלב קדם משפט ,אפשר לבקש תיקון תביעה,ולהוריד נתבעים[היינו פעמיים בשלב קדם משפט]והשופט כנראה יותר מרמז לעשות כך ונתן לי 60 יום.העו"ד הקודם סיבך אותי עם נתבעים שמלכתחילה לא היו צריכים להיות בתביעה.ואיך עושים את זה.?תודה
בעיקרון יש לדעת כי אם בית המשפט מוצא בסופו של דבר שנתבע כזה או אחר הוא מיותר- את עלולה לספוג הוצאות. גם כשתבקשי להוריד נתבעים (וניתן להגיש לבית המשפט ולצד שכנגד בקשה בכתב בנושא) יכולים אלה לבקש מבית המשפט לחייבך בהוצאותיהם עד כה. לא תמיד ריבוי נתבעים מיותר: לעתים, כאשר תובעים חברה בגין מעשה או מחדל של מנהל של אורגן שלה, מצרפים לעתים את האורגן כנתבע- למקרה שהחברה תטען כי פעל בהיעדר סמכות (בכל מקרה אחר- מסך ההתאגדות של החברה מונע תביעות אישיות כל]פי האורגנים- אלא אם כן אושרה "הרמת מסך"). אם מלכתחילה אין טענה כזאת (הדבר מתברר לא פעם בקדם משפט)- ניתן להגיע תוך כדי דיון להסכמה דיונית להוריד נתבעים כאלה ובמקרה כזה בדרך כלל לא יפסוק בית המשפט הוצאות. נסיבות המקרה שלך לא ידועות לי ואינני יודע אם ההסבר שנתתי מתאים למקרה שלך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר