אני (לא מיוצג), כשאני מגיש בקשה או תגובה לבית המשפט, אני מוסר למזכירות שלושה עותקים, אחד לבית המשפט, אחד שהמזכירות שולחת לצד שכנגד ואחד שמחזירים לי עם חותמת.
הצד שכנגד מיוצג. האם על עורך דינו לנהוג כמוני, או שעורך דין צריך לשלוח עותק ישירות לצד שכנגד?
תודה.
גם אתה צריך להמציא לצד השני כתבי בי-דין במישרין (פרט לביהמ"ש לתביעות קטנות בו מבוצע הדבר דרך ביהמ"ש) - בהתאם לתקנות סדר הדין האזרחי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
שקובעת זאת?
האם לא הגיוני יותר, שהמזכירות תשלח עותק לצד שכנגד אחרי שהשופט יפסוק החלטה באותו עניין, יחד עם אותה החלטה?
הואל נא לעיין שם. כפי שציינתי בפני פונה אחרת לפורום, חן- אדם המייצג עצמו אינו מקבל פטור ממילוי תקנות סדר הדין בדבר המצאה ודרכיה.
שמחייבת בעל דין לשלוח עותקים של בקשות ותגובות לצד שכנגד.
מצאתי את תקנה 241(ב) שקובעת כך: "הוגשה בקשה בכתב, יומצא עותק מהבקשה לבעלי הדין הנוגעים בדבר, יחד עם הודעה ערוכה לפי טופס 25".
כתוב "יומצא", אבל לא כתוב מי צריך להמציא, ולפי נוסח הטופס הוא נשלח מבית המשפט, ומזה אפשר להסיק שגם העותק צריך להישלח על ידי בית המשפט. והתקנה גם לא מסבירה מי צריך לשלוח עותק של תגובה.
ומצאתי גם את תקנה 475א(א)(2), שמתייחסת רק לבעל דין מיוצג, והיא קובעת: "לא הורה בית המשפט על מסירה אישית, ימציא בעל הדין את כתב בי-הדין בדואר רשום עם אישור מסירה, לא יאוחר מחמישה ימים מיום שנמסר לידו לשם המצאה".
כתוב "שנמסר לידו", ולא ברור למה הכוונה. מי מסר לידו? מי צריך למסור לידו?
בכל אופן, אני שואל לגבי בקשה או תגובה שבעל הדין מגיש מרצונו לבית המשפט. לא הבנתי איזו תקנה מחייבת אותו לשלוח עותק ישירות לצד שכנגד.
שאלתי אם עורך הדין של הצד שכנגד צריך לשלוח לי עותק של תגובה או בקשה שהוא מגיש, והבנתי שכן.
אשר לתוספת שלך, שגם אני צריך להמציא לו כתבי בי-דין במישרין, לדעתי, אתה טועה (ותשובה שקיבלתי בפורום אחר מחזקת את דעתי), משום שתקנה 475א, כפי שנאמר בה במפורש, חלה רק על בעל דין מיוצג, ולא מצאתי שום תקנה אחרת, ואתה גם לא הפנית אותי לתקנה, שקובעת, שבעל דין שאינו מיוצג גם הוא צריך לשלוח עותקי בקשה או תגובה במישרין לצד שכנגד.
לבסוף הוספתי ושאלתי למה הכוונה במילים "שנמסר לידו לשם המצאה" בתקנה 475א(א)(2), ולשאלתי זו לא התייחסת, אך הבנתי שהכוונה, בין השאר, להחזרת עותק, שמסר עורך הדין למזכירות, אחרי שהוחתם בחותמת "נתקבל", כדי שעורך הדין ימציאו לצד שכנגד.
תודה לך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר