על פסק דין של בית דין אזורי הוגש ערעור לבית דין הארצי. כתב הערעור התקבל אצל הנתבע בתאריך 7/10/14.אלא שבית הדין הארצי משום מה לא הוציא כל החלטה שהיא לגבי הערעור (אין הוראה שאומרת לתגובת הנתבע תוך ...יום וכולי..)הדבר היחידי שיש בתיק הוא הגשתו של הערעור בלבד.
שאלותיי הם:
1) האם ייתכן שמצב כזה יקרה? האם זה מצב מקובל או שזהו סוג של מחדל שיפוטי?
2) מה ניתן לעשות על מנת שהנתבע לא "ירוויח" זמן (שלא אמור לעמוד לרשותו) כתוצאה מכך שבית הדין לא הוציא כל החלטה התוחמת את טווח הזמן שאמור לעמוד לרשותו על מנת להגיב.
תודה על העזרה
סדרי הדין קובעים את המועדים הרלוונטיים- כך שבית הדין הארצי אינו צריך להוציא הודעה בדבר המועד (אם כי ייתכן שבהודעה מטעם בית הדין על פתיחת תיק הערעור, אותה יש להמציא למשיב בערעור, קיימת הודעה אוטומטית בדבר המועד להגשת כתב התשובה לערעור). על המשיב בערעור (המכונה על ידיך הנתבע) להגיש את כתב התשובה שלו לערעור במועדים הקבועים בסדרי הדין ואין הוא יכול "להרוויח זמן". כמובן- שתמיד פתוחה הדרך לבקש מבית הדין ארכה להגשת התשובה- אך הדבר נתון לשיקול הדעת של בית הדין הארצי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר