אני מהנדס אזרחי
יש לי הסכם חתום עם לקוח שאני מקבל סקיצות סגורות ומאושרות ולפיהן אני מכין תכנית להיתר בניה ללא כל אחריות על התכנון האדריכלי.
בפועל מאחר ולמתכננת האדריכלות אין ידע פורמלי או מעשי בתכנון אדריכלות קיבלתי את התכניות בשיטת הסלאמי כל פעם חלק הכנת שרטוט אישור והמשך כך שלמעשה עבדתי הרבה מעבר למה שהייתי אמור והדברים נאמרו ונכתבו במפורש גם למזמין וגם למתכננת. רגע לפני סיום הכנת התכנית ומסירתה לרשות ניתק המזמין קשר ללא תשלום עבור העבודה שנעשתה. ניתוק הקשר נעשה על פי בקשתה של המתכננת האדריכלית. ידוע לי שזהו לא מקרה ראשון בו היא מבקשת מהמזמין להחליף מתכנן.
האם אפשר להוסיף את המתכננת כנתבעת שנייה בתביעה קטנה?
האם ניתן לחקור אותה בדיון?
האם לכך שהיא עוסקת במקצוע חפשי שאינה מורשית לו תהיה השפעה בדיון?
האם הוכחה שחוסר ידע מעשי שלה גרם להארכת התכנון תהיה השפעה?
האם ניתן לבקש שכל סכום שלא יוטל על המזמין ישולם ע"י המתכננת? האם לעובדה שהמתכננת מבצעת עברות על חוק התכנון והבניה במתכוון כמו הכנות להגדלת שטח או לשמוש בשטח אחסון למגורים לאחר קבלת טופס 4 יש משמעות? האם ניתן לתבוע את המתכננת על העבודה הנוספת שעשיתי? האם לעובדה שמדובר בדפוס התנהלות קבוע של המתכננת תהיה משמעות בדיון?
באשר לצירוף המתכננת כנתבעת שניה - ניתן לצרף כנתבע כל מי שהיה צד להסכם או גרם לך נזק כלשהו.
כמו כן, גם אם המתכננת לא תצורף כנתבעת, ניתן להזמין אותה להעיד בבית המשפט.
כל יתר שאלותיך עוסקות בעניין הספציפי שלך ולכך יש צורך בייעוץ מקצועי. פורום זה נועד לתת מענה לשאלות המתעוררות במהלך דיונים בבית המשפט, ולא למתן ייעוץ פרטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר