אני מייצג עצמי בביה"ד לערעור, לבד ללא עו"ד.
שלחתי בקשה לקבל ראיה - ללא תצהיר.
האם מכוון שאני מייצג את עצמי - זה בסדר לא להביא תצהיר ?
ואם לא - כיצד אני מתקן את הטעות, בכדי שהבקשה שלי לא תידחה ?!
פה בדיוק נעוצה הבעיה בייצוג עצמי: המייצג את עצמו אינו מצוי בסדרי הדין ודיני הראיות, ולכן לא פעם הוא נופל ב"פאול טכני". בעקרון- בקשה המוגשת לבית המשפט אמורה להיות נתמכת בתצהיר (אלא אם כן מדובר בבקשה משפטית גרידא). במקרה שאתה מציין, אני מבין שהסתיים שלב הבאת הראיות ואתה מבקש להביא בפני בית המשפט ראיה חדשה: בתצהיר עליך לפרט את הנסיבות בעטיין אתה מבקש לקבל ראיה נוספת ואת הסיבה לאיחור בהגשה. בכל מקרה (גם אם לא מדובר באיחור בהגשתה של ראיה) יש להקפיד על דיני הראיות: ראיה מוגשת על ידי מי שיצר אותה (בעדות או בתצהיר עדות ראשית) ומגיש הראייה ייחקר בחקירה נגדית על ידי הצד שכנגד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
תודה על המענה, אך עדיין לא לגמרי הבנתי...
בערעור שלי הלכתי לפי תבנית זו:
1. רשמתי מה השאלה במחלוקת
2. אח"כ במה ביה"ד קמא שגא - תוך הפניה לסעיף בפסה"ד.
(רשמתי בקצרה מה נרשם בפסה"ד < ומאידך נתתי את הראיות שאומרות ההפך)
3. הסברתי בקצרה את הטיעון שלי - תוך הפניות לראיות, או לעדויות, וכו'
אז כבר סיפרתי הכל בערעור.. כולל הפניות לכל סעיף שגוי, לכל עדות לטובתי וכו'...
אם כך עדיין לא הבנתי מה אני צריכה לרשום בסיכום של 10 הדפים ??? :(
האם יש נוסח שלפיו רושמים ערעור נכון / או את הסיכום הסופי של 10 הדפים ?
הרושם המתקבל מדברייך- שעיקר הערעור שלך מתבסס על תקיפת קביעות עובדתיות של הערכאה הדיונית. חשוב לדעת, שערעור אינו "מועד ב" של הדיון המשפטי. חייב להיות בסיס משפטי מוצק לערעור- על מנת שיהיה לו סיכוי להצליח. לעתים נדירות בלבד תתערב ערכאת הערעור בקביעות עובדתיות של הערכאה הדיונית. בערעור אין מביאים ראיות חדשות אלא באישור בית המשפט ולא שומעים עדים: הדיון הוא משפטי בעיקרו. זוהי הסיבה העיקרית שאין "טמפלייט" לערעור. אם אין בידך טיעון משפטי ראוי- הייתי שוקל ברצינות למשוך את הערעור כדי למנוע הטלת הוצאות. בשלב הזה לא ניתן להציג בבית משפט של ערעור ראיות שלא הוצגו בפני הערכאה הדיונית - הבאות להפריך את הקביעות העובדתיות של הערכאה הדיונית- אלא אם כן ראיות אלה לא היו בידי המערער בעת הדיון בערכאה הדיונית- ואז עליו להסביר לבית המשפט את הסיבות להגעה המאוחרת של הראיות אליו ולשכנע את בית המשפט שירשה להציגן (זה בוודאי לא נעשה בשלב הסיכומים). קיצורו של דבר- הפורום לא נועד כדי להעביר קורס מזורז במשפטים: במקרים כגון זה יש להתייעץ עם עורך דין ורצוי להיות מיוצג.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר