שלום לצוות עורכי הדין המיומנים,
בעיתי היא שלאחרונה אמא שלי התחילה לקבל SMS SPAM למכשיר שלה, לאחר בירור המקרה הוסבר לי שהיא עשתה החלפת מספר והמספר שהיא קיבלה מסלקום היה מחובר לשירות אסטרולוגיה (הבעל הקודם של המספר נרשם לשירות לפני חצי שנה והיא קיבלה את המספר רק לפני חודש) לכשפניתי לחברה שסיפקה את השירות "סלאקט" אז הם היו מוכנים לזכות אותה על החיובים שהיו בשירות האסטרולוגיה(בערך 60 שקל) בחשבונית סלקום אך לא היו מוכנים לפצות אותה בהתאם לחוק הספאם (לפי החוק החדש ניתן לקבל פיצוי של 1000 שקל על כל SMS ספאם שקיבלת מבלי שנתנה את הסכמתה עליו ואמא שלי קיבלה מעל 10 SMSים שכאלה) הספק תוכן אמר שהשירות עודכן במספר הזה ו"סלקום" לא ידעה אותו בכך שהבעלים של הקו השתנה לכן לא אחראית לSMS ספאם שקיבלה.
שאלתי היא האם סלקום היא אכן ה"אשמה" במקרה והאם מקרה זה מצריך פיצוי כספי (היות וסלקום התרשלה ולא עדכנה את הספק תוכן שהבעלים השתנו ואני נאלצתי להתעסק בביטול החיוב מבלי שהבעתי הסכמה כלשהיא לקבל SPAM מחברת סלאקט)? ואם כן על איזה סכום על סלקום לתת פיצוי על כך?
תודה מראש,
אלכס
מכיוון שהינך בקיא בחוק אין לי הצורך לשוב ולהסביר, במקרה שלך קיבלת הודעות ספאם לאחר שאימך קנתה מכשיר, במידה והתראת בפני חב' סלקום בדבר הודעות אלו ועדיין המשכת לקבל אותן הינך רשאי לגשת לבית משפט לתביעות קטנות לתבוע את המגיע לך, לעניין הפיצויים החוק מגדיר עד כמה תוכל לקבל אך כל עניין לגופו ובית משפט יחליט כמה פיצויים מגיע לך אם בכלל.
בהצלחה.
לאחר התיעצות בעוד פורמים של משפט קיבלתי משוב שיתכן וקבלת הודעות ללא בקשתי במסגרת שירות שלא ביקשתי מספק תוכן של אסטרולוגיה לא יחשב כספאם בפני החוק (למרות שמבחינתי זה ספאם לכל דבר) היות וזה אינו דבר פירסום שמעודד אותי לרכוש מוצר או שירות כלשהוא.. האם נכון הדבר?
דבר שני, התראתי בפני סלקום על כך שאיני מעוניין לקבל הודעות כאלה ואיני הצטרפתי לשירות אך הם אמרו שהם אינם מטפלים בענייני ספקי תוכן ושלחו אותי אליהם ורק לאחר שקיבלתי תשובה מהספק תוכן שהשירות צורך על על ידי המנוי שהיה על הקו לפני הבנתי את פרטי המקרה,
בכל מקרה האם ניתן לתבוע אותם על ספאם (למרות שזה אינו דבר מפרסם שמציע לי לקנות דבר מה?) ואם לא האם ניתן לתבוע אותם על רשלנות (בכך שנתנו לי קו עם שירותים שמשוייכים עליו ללא הסכמתי) ?
ובכל מקרה נראה לי הכי הגיוני לפנות אליהם לפניות ציבור ולהגיע איתם להסכם..השאלה כמה כסף פיצוי לבקש מהם?
תודה מראש,
אלכס
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר