שלום, ניסיתי לקצר בכותרת, עקרונית אחותי התלוננה על איזה סודני באילת שתקף אותה, עכשיו היא עם תינוק בן 5 חודשים והמשטרה מנסה להכריח אותה להגיע לבית המשפט באילת בשביל לתת עדות (היא נמצאת בצפון). היא מניקה והתינוק מסרב לקחת בקבוק לכן זה עלול לפגוע בתינוק אם היא לא תהיה הרבה זמן בבית (נסיעה לאילת זה מלא זמן), השאלה שלי אם מישהו מתמצא או מכיר מישהו שאפשר להתיעץ איתו לגבי העיניין, כי הם ממש מתעקשים והיא כבר מפחדת שיעצרו אותה או משהו בסגנון.
תודה מראש
החובה להופיע למתן עדות היא מוחלטת. בנסיבות המתוארות- עדותה של אחותך היא ראיה מרכזית בתיק, ולכן ההתעקשות על הופעתה בבית המשפט מוצדקת ונכונה. באשר היא בריאה וגם תינוקה בריא- אין כל הצדקה לדחות את מועד מתן העדות ועד למועד בו ייגמל התינוק ולגרום בכך עינוי דין לנאשם. אם ישנן נסיבות אובייקטיביות המונעות הופעתה בבית המשפט (כגון מחלה למשל) הרי שעליה להמציא אישורים מתאימים ולהמציאם לבית המשפט. מחוץ לעניין המקצועי, אם יורשה לי להביע דעה מהבחינה הפרקטית- הייתי שוקל בנסיבות העניין לטוס לאילת יחד עם התינוק למרות מחירה של הטיסה (שאני משער שהיא שהוא שיקול כבד משקל).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר