עו"ד נכבד שלום וברכה,
למי יש להגיש בקשה לפי פקודת ביזיון בית משפט על אי מילוי חלק של פסק דין שניתן בבימ"ש לת"ק (החלק האמור נוגע לסעד שאינו כספי)? האם יש להגישו לאותו בימ"ש שדן בתביעה הקטנה? בברכה, רוביק
א.נ.
בהמשך לשאלתי מ-27.6: כאשר מוגשת בקשה לבימ"ש לפי פקודת ביזיון בימ"ש, האם בעקבות בקשה זו יוזמנו 2 הצדדים לדיון בביהמ"ש (כמו במשפט רגיל)?
ושאלה נלווית, ברשותך: האם הפקודה הנ"ל נגזרת מחוק כלשהו (ואם כן, מאיזה חוק)? בכבוד רב, רוביק
הואל נא להידרש לפקודת בזיון בית המשפט (זהו שמו של החוק הרלוונטי) ולתקנות בזיון בית המשפט (סדרי דין בשיקול נוסף) תשכ"ט-1969 (במקרה הרלוונטי).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
א.נ.
לצערי, לא מצאתי בתשובת אדוני מענה לשאלותיי הפשוטות והברורות ביותר. במקומם זאת מצאתי תשובות לשאלות שלא שאלתי. לא ברור לי פשר הדבר. אני מאוכזב ביותר. רוביק
יש גבול עד כמה ניתן להיכנס לעניינים ספציפיים בפורום. ומצער יותר שלא ניתן לתת תשובות שנראות לך מתאימות. הליך לפי פקודת הביזיון אינו הליך רגיל. מי שקובע את כלליו ( כיצד יטענו, כיצד יופיעו וכו') הוא השופט הרלוונטי. אין פקודת ביזיון בית המשפט המתאימה יותר לציפיות שלך: זה מה שיש בספר החוקים שלנו.
בהליכים לפי פק ביזיון ביהמ״ש נקבעים הדברים על ידי השופט על פי נסיבות כל מקרה. הפקודה אינה נגזרת משום חוק. היא דבר חקיקה ראשית. השם ״פקודה״ הוא של של חוק מתקופת המנדט הבריטי.
א.נ.
לצערי הרב לא עלה בידי למצוא תשובות לשאלותיי בפקודה ובתקנון אליהם הפנית אותי. אכיר לך תודה אם תפרט במדויק את הסעיפים בחוק העונים לשאלותיי.
בברכה, רוביק
שני דברי החקיקה שהוזכרו בהודעתי הקודמת הם הרלוונטיים לעניין בזיון בית המשפט. תביעה על פי פקודת בזיון בית המשפט אינה תובענה רגילה. היא מטופלת בבית המשפט הרלוונטי בנסיבות הנזכרות בפקודה. כדי לקבל עצה ספציפית למקרה ספציפי הואל נא לפנות לייעוץ עם עורך דין.
עו"ד דוניץ נכבדי,
אני מבין ומסכים שיש גבול, אך לפחות על השאלה למי יש להגיש בקשה לפי פקודת ביזיון ביהמ"ש, כאשר הפס"ד שלא קוים ע"י מי מהצדדים ניתן בבימ"ש לתביעות קטנות - ממש אינה נראית לי כשאלה שלא ניתן לענות עליה במסגרת הפורום. לכן איני רואה סיבה להתחיל את "יש גבול" הנ"ל על שאלה זו, ובוודאי תסכים אתי שלפחות בנקודה זו מותר וסביר לצפות לתשובתך. בברכה, רוביק
בעקרון מוגשת בקשה כזאת לבית המשפט שהחלטתו או פסק דינו בוזו. בית המשפט יחליט אם יש מקום לפתוח בהליך כזה ויקבע את כללי הדיון בו ככל שייפתח הליך כזה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר