הגשתי בקשת רשות ערעור נגד בית משפט המחוזי ב"ש ונגד הכונס, הגשתי בקשה לפטור מאגרה ומערבון, הרשמת בתגובה קבעה שאני אשלם אגרה 230 שקל, (אני מוכן לשלם) וכן עירבון סף של 2,000 שקל, ואין לי ולא יכול להשיג אני נכה 75% בגיל 73 ניצול שואה, ללא דירה, רכב, חסכונות, או כל דבר אחר, וחולה בסוכרת לחץ דם ובעיות בריאות ובלב. וכל זה כתבתי לה והיא לא מוכנה לשמוע, אם תוך 10 ימים מהיום לא אשלם תדחה את בקשת ערעור, ואני שואל מה עושים למי שאין כסף לעירבון? אין זכות ערעור, למה למנוע את הזכות האזרחית ממני?
כאשר מישהו מערער- ייתכן שהערעור יידחה ואז יפסוק בית המשפט נגדו הוצאות (וזה בהחלט צודק- כי נכפה על הצד שכנגד הליך משפטי נוסף שלא צלח): זוהי הסיבה העיקרית לקביעת העירבון. סך של 2,000 ₪ נחשב לנמוך במקרים כאלה- ונראה שבית המשפט דווקא התחשב. אין זה סביר שבית המשפט יפטור את המערער מערבון כזה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
סעיף 96(ב) לחוק בתי המשפט מאפשר להגיש ערעור על החלטת הרשמת לביהמ"ש שאליו הגשת את בקשת הרשות לערער.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
אכן טכנית צודק עו"ד לוי: אך מומלץ בנסיבות העניין לשקול אם לעשות זאת (שכן גם הפעולות הללו כרוכות בהוצאות). אם אתה מקבל טיפול בעניינך במסגרת הסיוע המשפטי- התייעץ עמם ואם הטיפול בעניינך הוא פרטי- סביר להניח שהוא כרוך בהוצאות ויש לשקול היטב כל פעולה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר