אם בחוזה בניה כתוב: ההצעה כוללת עמידה במפרט טכני המבוסס על הספר הכחול, זה חייב את הקבלן לבנות על פיו והאם המומחה שמונה ע"ידי ביה"מ בחוו"ד שלו היה חייב להתיחס לסעיף זה. בכ"ב רב בן ציון
מפרט טכני המהווה נספח של הסכם בנייה מבטא הסכמה חוזית. בדרך כלל נהוג לציין במפרט כי הבנייה מתבצעת על פי התקן הישראלי התקף. לאור העובדה שלא לכל עבודה או פרטי במפרט הטכני קיים תקן כזה- נוהגים פעמים רבות לקבוע שבהיעדר תקן יבוצע הפרט על פי "הספר הכחול" שהוא המפרט הבין משרדי לעבודות בינוי. בגוף השאלה שלך קיימת סתירה מסויימת: אתה שואל על חוזה בנייה ומציין שההצעה כוללת עמידה במפרט הספר הכחול. האם מדובר בחוזה או בהצעה?- מה שתקף בבית המשפט הוא החוזה ולא כל מצג או הצעה שלפני החוזה. לגופה של שאלתך- מומחה בית המשפט חייב להתייחס לחוזה. אם הוא מפנה לתקן הישראלי- עליו להתייחס להתאמה כזאת ואם לספר הכחול- עליו להתייחס להתאמה כזאת. אם לדעתכם מומחה בית המשפט לא עשה זאת- מן הסתם הוא ייחקר על ידי עורך הדין שלכם בחקירה נגדית ויישאל על כך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
שלום עו"ד דוניץ
ראשית אני מודה לך על תשובתך המפורטט והמידית
בקשר לשאלתך אם מדובר בהצע או חוזה, מדובר בחוזה כשחישובי העלות נעשו על בסיס הצעת המחיר, והצעת המחיר הוא נספח בלתי נפרד מהחוזה. אני פשוט לא חשבתי על נקודה זו ולא רק זה, לדוגמא איטום המסדים שהקבלן לא ביצע בכלל, הדרישה מצוינת שיש לבצע איטום גם בתכניות העבודה וגם בחוזה. אני שאלתי את השאלה, מאחר שהמפרט הטכני, מפרט ונותן כל הספציפיקציה לפי סעיפי ביצוע שלב אחרי שלב ועם איזה חומרים ואיך יש לבצע את האיטום, והמומחה אישר סכום מצחיק, בלי שום חישובים של 2500 שח. רק החפירה שיש לבצע תעלה יותר. שלוש הצעות מחיר שקיבלנו משלוש חברות שונות והמטאימות לספציפיקציה שבמפרט הטכני ושלושת המחירים מסתובבים סביב 24000 שח.
לכ"ב רב בן ציון
זוהי הסיבה שציינתי בתשובתי את עניין חקירתו של המומחה שמונה על ידי בית המשפט: מי שייתן החלטה מה, כיצד וכמה- הוא בסופו של יום בית המשפט. בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר