אני לא כ"כ מבינה את ההבדל בין מסמכים שצירפתי לכתב התביעה/תצהיר עדות ראשית ו/או הליכים מקדמיים לבין מסמכים שאני מגישה כמוצגים במהלך הדיון בבית המשפט.
1. האם מסמכים שמוגשים כמוצגים לבית המשפט במהלך דיון חייבים לבוא מהמסמכים שכבר צירפתי לכתב התביעה או בהליכים המקדמיים?
2. במידה וכן, כיצד אני בוחרת אילו מסמכים להגיש במהלך הדיון מכלל המסמכים שברשותי?
תודה
כתבי הטענות- כשמם כן הם. הם מבטאים את טענות הצדדים המהוות את המסגרת של הדיון המשפטי. הצרופות לכתבי הטענות- אינם נחשבים לראיות העומדות בפני בית המשפט- ובית המשפט לא ייזקק להם. דיני הראיות קובעים את דרך הצגת הראיות (בין אם בעדות, בין אם בתצהיר ובין אם בהגשת מוצגים). בעיקרון-מוצגים מוגשים לבית המשפט באמצעות מי שמעיד בפניו. (לרבות מומחה הנותן חוות דעת כדין). הנספחים לתצהיר העדות הראשית (המהווה עדות לכל דבר) מהווים ראיות לכל דבר- אלא אם כן החליט בית המשפט אחרת. הנספחים של כתב הטענות הנראים חשובים כדי לשמש ראיה במשפט- מצורפים כנספחים לתצהיר העדות הראשית. דרך נוספת להגיש ראיות לבית המשפט היא הכנסת מוצגים לתיק המוצגים: הדבר נעשה תוך כדי עדות (בדרך כלל חקירות נגדיות) באמצעות העד המאשר את אותנטיות המוצג.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
איך אני מחליטה אילו מסמכים לצרף לכתב הטענות, אילו לצרף לתצהיר העדות הראשית ואילו להגיש בזמן הדיון כמוצגים?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר